Motorola One kopen

9 uit 10 beoordeling

De Motorola One kopen? De Motorola One is de opvolger van de succesvolle X-serie. Het is de 2018 versie met een 5.9 inch scherm, prima specificaties en een nieuw design. Voor de prijs kun je deze moderne smartphone niet laten liggen. Met de Snapdragon 625 chipset en 4GB RAM hoef je bovendien geen zorgen te maken over de snelheid en prestaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 13 + 2 MP dual-camera.

Merk:

5,9 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3000 mAh

Beschrijving

De Motorola One smartphone is in september 2018 door Motorola gepresenteerd. Sinds Lenovo eigenaar is van Motorola is er niet veel veranderd, maar daar is verandering in gekomen met de introductie van de Motorola One. Hoewel de smartphone er nog wel wat uitziet als een Moto smartphone is het ontwerp volledig anders dan de bestaande lijn. De Motorola One is de opvolger van de X-serie, alleen dan in een ander jasje. Het toestel met een “notch” vergelijkbaar als dat van de iPhone X. In vergelijking met het topmodel van Apple heeft de Motorola One een veel lagere prijs. Voor nog geen 300 euro voor een los model heb je een goedkopere Android-variant van de populaire Apple smartphone.

Design en display

De Motorola One heeft een elegant design met afgeronde hoeken en randen waardoor het ontwerp over de gehele linie vloeiend overkomt. De smartphone heeft een stijlvolle glazen behuizing met een metalen frame. Smartphones beginnen steeds meer op elkaar te lijken en dat is niet anders bij de Motorola One. De inkeping aan de bovenkant van het scherm is daar voor een groot deel door oorzaak van. In vergelijking met andere Android smartphones die over een notch beschikken zijn de verschillen te vinden in de kleine details.
De overeenkomst van de huidige generatie is het grote display. Voor de Motorola One betekent dit een 5,9 inch display met een HD resolutie van 720 x 1440 pixels. Door Motorola zelf wordt dit een Max Vision display genoemd met een 19:9 beeldverhouding.

Hardware

Onder de motorkap van Motorola One zit een 2,0 GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 625 processor en 4GB RAM. Dit zijn middelmatige specificaties maar dat valt te verwachten van een model in deze prijsklasse. Dit geldt niet voor de opslagruimte. Er is 64GB opslagruimte beschikbaar voor de opslag van foto´s, video´s en andere documenten. Dit is vergelijkbaar met premium smartphones zoals de iPhone 8 en Samsung Galaxy S9. Mocht dit niet genoeg voor je zijn dan is de interne opslagruimte met een microSD kaart te vergroten naar maximaal 256GB.

De Motorola One wordt standaard geleverd met Android 8.1 Oreo, maar zoals de naam al aangeeft is dit een Android One smartphone. Dit betekent tijdige Android-upgrades en ingebouwde beveiliging zodat je al gebruiker altijd up-to-date bent. De upgrades worden automatisch naar de smartphone gestuurd en zo kun je altijd gebruik maken van de nieuwste innovaties. Het nieuwe toestel van Motorola is verder voorzien van een vingerafdrukscanner, Bluetooth 5.0, USB Type-C connector en een 3000 mAh accu. Deze batterij is bovendien voorzien van snel opladen; met 20 minuten laden is het toestel voorzien van 6 uur energie. Naast het ontgrendelen met de vingerafdrukscanner kan de Motorola One ook ontgrendeld worden met gezichtsherkenning.

Camera

Op het gebied van de camera´s is het puur genieten. Er is namelijk niet één hoofdcamera maar twee. Deze dubbele camera opstelling levert de beste prestaties. De dual-camera met 13 en 2 megapixel sensors beschikt over vele features waaronder de fase detectie autofocus, LED flitser, panoramamodus en nog veel meer. Uiteraard schiet je video´s in 4K kwaliteit. Aan de voorkant is er een 8 megapixel camera met video-opname mogelijkheden in FullHD.

Kopen

De Motorola One kopen is nog niet mogelijk. De smartphone van Motorola is later via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone ligt op 299 euro voor een los model. Als de Motorola One voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Motorola One wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Motorola One abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.