LG V40 ThinQ kopen

9 uit 10 beoordeling

De LG V40 ThinQ kopen? De LG V40 ThinQ heeft maar liefst 5 camera’s. Een unicum onder smartphones. Met krachtige specificaties, 6.4 inch display en een stijlvol uiterlijk is aan alles gedacht. Met de Snapdragon 845 processor en 6GB RAM hoef je geen zorgen te maken over de snelheid en prestaties. De LG V40 ThinQ wordt standaard geleverd met 64GB opslagruimte en Android 8.1 Oreo.

Merk:

6,4 inch 6 GB RAM 64 GB opslag 3300 mAh

Beschrijving

De LG V40 ThinQ is de eerste smartphone met vijf camera’s. Aangekondigd op 3 oktober 2018 is het de nieuwste smartphone in de V-serie van LG. Het is een smartphone met alles wat je van een moderne smartphone mag verwachten; een high-end chipset, groot display met hoge resolutie en indrukwekkende camera’s voor hoogstaande beelden. Terwijl de winst van LG onder druk staat blijft het werken aan innovatieve smartphones. Het geeft de moed niet op en dat zien we terug in de LG V40 ThinQ. Of je de LG V40 nu met abonnement koopt of los; het is in geen enkel geval een miskoop.

  • 6.4 inch display
  • 158.8 x 75.8 x 7.8 mm
  • 3120 x 1440 pixels (QHD+ resolutie)
  • Triple camera + dual-frontcamera
  • Snapdragon 845 chipset

Design

De LG V40 ThinQ neemt enkele trends van de sector over maar toch blijft het ontwerp dicht bij de eerdere V-serie modellen. Het toestel omarmt de designfilosofie van de V-serie met vloeiende lijnen, een groot scherm, unieke kleuren en naadloze vormen. Wat het design betreft heeft het wat weg van de Galaxy Note 9 van Samsung, alleen dan wat minder hoekig én het gebruik van de “notch”. De verschillen met eerdere modellen in de V-serie zijn vooral in deze inkeping in het display maar ook aan de achterzijde met een mat glazen ontwerp. Met LG’s gepatenteerde Silky Blast-proces heeft de achterkant een gladde en matte afwerking gekregen. Dit zou beter zijn voor de handligging door minder glad te zijn dan bijvoorbeeld de LG G6. Bovendien is dit matte glas beter bestand tegen vingerafdrukken en vlekken. De LG V40 ThinQ is verkrijgbaar in de kleuren New Aurora Black, New Platinum Grey, New Moroccan Blue en het opvallende Carmine Red.

lg v40 kleuren

De LG V40 ThinQ behoudt het slanke en lichte ontwerp van de V-serie en weegt slechts 169 gram bij een dikte van 7,7 mm. Net als de voorganger voldoet de LG V40 ThinQ aan de eisen van het Amerikaanse Ministerie van Defensie voor duurzaamheid, met 14 MIL-STD 810G certificatie. Als aanvulling op deze certificatie heeft het toestel ook de IP68-classificatie. Het is hiermee goed bestand tegen water en stof.

Het grote verschil met eerdere modellen op het gebied van de zichtbare hardware zijn de derde camera aan de achterkant, minder luidsprekeropeningen aan de onderkant en de inkeping aan de voorkant van het scherm. De opstelling van de drievoudige camera aan de achterkant is horizontaal, met de flits aan de rechterkant van de camera’s. De vingerafdruksensor is onder deze camera’s geplaatst.

Design

De LG V40 ThinQ heeft een 6,4-inch display met de inkeping aan de bovenzijde. Dit komt neer op een 19.5:9 beeldverhouding met 3120 x 1440 resolutie. Het scherm biedt 536 pixels per inch en is ook geschikt voor HDR10. Het is niet de eerste smartphone van het bedrijf dat over de inkeping in het scherm beschikt maar wel de eerste smartphone in de V-serie. Door het “notch” ontwerp lijkt de nieuwe smartphone van het bedrijf veel op de G7 ThinQ, alleen dan net iets anders. De keuze voor de notch heeft ermee te maken dat er op deze manier meer ruimte is voor het display. Deze wordt groter van formaat en delen van de statusbalk kunnen nog altijd op de nieuwe plekken worden getoond.

Specificaties

LG V40 THINQMet de Qualcomm Snapdragon 845 chipset onder de motorkap is er niemand die snel zal klagen over de prestaties en snelheid van de LG V40 ThinQ. De chipset herbergt de Adreno 630 GPU en ook is er plek gemaakt voor 6GB RAM en 64GB opslagruimte. LG heeft ook de micro SD-kaartsleuf behouden, voor als je meer opslagruimte nodig hebt. Voor de energievoorziening wordt er gerekend op de 3300 mAh capaciteitsbatterij. Met ondersteuning voor draadloos opladen via Qi en snel opladen met Quick Charge 3.0 heb je alles wat je nodig hebt om snel weer op pad te gaan met je smartphone. De LG V40 ThinQ wordt standaard geleverd met Android 8.1 Oreo en de nieuwste versie van LG’s skin.

LG heeft HiFi-audio altijd prioriteit gegeven op de smartphones en de LG V40 ThinQ is geen uitzondering. De nieuwste smartphone uit de V-serie wordt afgestemd met Meridian Audio. De 32-bits Hi-Fi Quad DAC produceert een gebalanceerde geluidssignatuur die extreem dicht bij de kwaliteit van een originele opname komt. Uiteraard is ook Boombox Speaker weer aanwezig die eerder werd geïntroduceerd op de LG G7 ThinQ. De speaker verdubbelt de bas van conventionele smartphoneluidsprekers door de interne ruimte van het apparaat als resonantiekamer te gebruiken. Wanneer de LG V40 ThinQ op een harde ondergrond of in een holle doos wordt geplaatst, gedraagt het zich als een woofer om de bas nog meer te versterken.

Camera’s

LG heeft de V40 ThinQ voorzien van vijf camera’s totaal. Nu denk je misschien dat je al die camera’s niet nodig hebt maar voor elk van de sensors is een doel bedacht. Er zijn twee camera’s aan de voorkant en drie camera’s aan de achterzijde. De hoofdcamera met drie sensors bestaat uit 12 megapixel hoofdsensor, 12-megapixel telefoto sensor en een 16-megapixel groothoeksensor met een kijkhoek van 107 graden. De prachtige triple camera beschikt bovendien over een uiteenlopende reeks met features. LG heeft de V40 ThinQ bijvoorbeeld ook autofocus met dubbele fasedetectie gegeven. Dit is goed voor een nog snellere automatische scherpstelling met 130 milliseconden tussen opnames.

Triple shot

Met de drie camera’s aan de achterkant van de V40 ThinQ is een nieuwe modus te gebruiken die alle drie camera’s tegelijk in werking stelt; Triple Shot. Met Triple Shot maakt de LG V40 ThinQ een opname van de groothoeksensor, gewone sensor en telesensor tegelijk. Dit stelt je in staat om elke foto te zien en achteraf te beslissen welke foto je wilt bewaren. Triple Shot kan deze drie foto’s ook in een korte video plaatsen, als een soort van zoom.

De voorkant van de LG V40 ThinQ is versierd met een dual-camera opstelling; een 8 megapixel hoofdsensor en 5 megapixel groothoeksensor met een kijkhoek van 97 graden. Deze camera beschikt over de befaamde portretmodus met de wazige achtergrond. Als onderdeel van de upgrades van de V40 heeft LG ook de AI Cam feature verbeterd. Deze kan nu nog beter situaties herkennen en de instellingen aanpassen om de beste foto te maken. LG heeft verder ook CineShot aan de V40 ThinQ toegevoegd om een deel van de opname om te zetten in een video.

Kopen

De LG V40 ThinQ kopen is nog niet mogelijk. De smartphone van LG is later via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is nog niet bekend. Als de LG V40 ThinQ voor een aanzienlijk lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De LG V40 ThinQ wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. De V40 ThinQ abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.