LG V30 kopen

9 uit 10 beoordeling

De LG V30 is de high-end phablet die voor het eerst in jaren ook in Nederland te koop is. Het FullVision 6 inch grote scherm met QHD+ resolutie biedt je een indrukwekkende ervaring met dit nieuwe type display. Het strakke design wordt ondersteund door de snelheid van de Snapdragon 835 chipset, 4GB werkgeheugen en nog eens 64GB opslagruimte. Dit is de phablet waar je in 2017 veel plezier mee kunt hebben. Als je graag foto’s en video’s maakt dan kan dat met deze phablet in de beste kwaliteit: er is een dual-camera met een hoge lichtgevoeligheid.

Merk:

6,0 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3300 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 151.7 x 75.4 x 7.3 mm
Gewicht 158 gram
BESTURINGSSYSTEEM Android 7.1.2 (Nougat)
DISPLAY 6.0 inch, 1440 x 2880 pixels (537 ppi)
PROCESSOR Snapdragon 835
OPSLAGRUIMTE 64GB
APP STORE Google Play Store
CAMERA 16 megapixel camera
FRONT CAMERA 5 megapixel
BATTERIJ 3300 mAh

De nieuwe phablet van het Zuid-Koreaanse bedrijf is in september 2017 op de markt gebracht. Het geldt als de opvolger van de V20, deze phablet is nooit in Nederland te koop geweest. Gelukkig kun je de V30 nu wel in Nederland kopen met abonnement of als los model. Onder de phablets is dit één van de krachtige modellen dat veel vergeleken wordt met de Samsung Galaxy Note 8 en S8. Qua grootte ligt de V30 tussen beide smartphones in.

Design en display

Als we naar het design van de V30 kijken dan valt het direct op dat het vrijwel randloze scherm van maar liefs 6 inch groot bijna de gehele voorkant in beslag neemt. In de nabije toekomst zien we dit veel vaker terug waardoor smartphones vanaf de voorkant gezien steeds meer op elkaar gaan lijken. Het gaat om een Always On display waardoor je altijd snel op de hoogte bent. De behuizing bestaat uit metaal terwijl achterkant van de phablet is gemaakt van glas. De vingerafdrukscanner is aan de achterkant te vinden.

Met een gewicht van 158 gram is het toestel aanzienlijk lichter dan bijvoorbeeld de Note 8 van Samsung. Hiernaast heeft de V30 een dikte van slechts 7.3 mm. Met de IP68 certificatie weet je zeker dat de smartphone niet snel stuk gaat door water of stof. Wat deze certificatie betekent is dat het toestel minimaal een half uur onder water kan overleven tot een diepte van anderhalf meter.

Hardware en software

Met onder de motorkap de snelste chipset van 2017, de Snapdragon 835, hoef je je geen zorgen te maken of de V30 om kan gaan met je veelvuldige social media gebruik. Deze processor heeft de test doorstaan en is het beste van het beste dat je nu kunt krijgen in een Android smartphone. Koppel dit aan 4GB RAM en je weet zeker dat je over een sneller phablet beschikt. De opslagruimte biedt plek voor maximaal 64GB aan bestanden maar dit kun je uiteraard uitbreiden met een microSD kaart. De accu heeft een capaciteit van 3300 mAh. Dit is iets een tegenvaller aangezien de LG G6 dezelfde accugrootte heeft terwijl het scherm iets kleiner is. De batterij is niet alleen snel op te laden maar ook draadloos.

Standaard wordt de LG V30 geleverd met Android 7.1.1 Nougat. Dit is één van de laatste versies die uitgebracht zijn en het wordt ondersteund door de LG UX 6.0 interface. Deze interface is aangepast op de beeldverhouding van het nieuwe type scherm. Hoe dan ook zijn de specificaties van de hardware ruim in orde en dit alleen is al genoeg reden om de LG V30 te kopen.

Camera

Aan de achterkant van de LG V30 pronkt een prachtige dual-camera met een 16 en 13 megapixel sensor. Met de twee sensors samen kun je de mooiste foto’s schieten. Dat de camera hiernaast uitblinkt op het gebied van lichtgevoeligheid is een pluspunt. Het diafragma is slechts f/1.6 waardoor je vooral in donkere situaties betere kwaliteit foto’s kunt maken. Dat is nog niet het enige want de camera heeft talrijke mogelijkheden die je kunnen helpen om nog betere foto’s te maken. Zo is er de Hybrid Autofocus met laser en fasedetectie autofocus zodat er snel scherpgesteld wordt. Met deze camera kun je video’s maken in 4K kwaliteit en wordt je geholpen door optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant is er nog een 5 megapixel camera aanwezig met een diafragma van f/2.2.

Kopen

De LG V30 is verkrijgbaar in de kleuren Cloud Silver en Moroccan Blue. De V30 smartphone is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. De V30 van LG is te koop voor een adviesverkoopprijs van €899,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het premium segment. Als je LG V30 wilt kopen dan ben je op Mobielkopen.net aan het juiste adres; wij vergelijken alle prijzen en abonnementen van de V30.

Video