LG G8 ThinQ kopen

8 uit 10 beoordeling

De LG G8 ThinQ kopen? De LG G8 ThinQ is de upgrade van de eerder geïntroduceerde LG G7 ThinQ. Met een helder 6.1 inch OLED scherm, prima specificaties en een grote accu is dit de smartphone die je wilt hebben. Op alle fronten is de LG G8 ThinQ een aantrekkelijke optie. Met de Snapdragon 855 processor en 6GB RAM hoef je bovendien geen zorgen te maken over de snelheid en prestaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 12 + 16 MP dual-camera.

Merk:

6,1 inch 6 GB RAM 128 GB opslag 3500 mAh

Verwacht: LG G8 ThinQ

Verwacht De gegevens op deze pagina zijn onder voorbehoud. Zodra de smartphone officieel is aangekondigd updaten we deze pagina met de officiële productgegevens.

De LG G8 ThinQ is de directe opvolger van de LG G7 ThinQ uit 2018. Voor het Zuid-Koreaanse techbedrijf is de G-serie een van de belangrijkste reeks smartphones in het assortiment. Samen met de V-serie zijn de G-modellen elk jaar voorzien van de allerbeste specificaties. Inmiddels zijn we in 2019 alweer uitgekomen op de achtste editie van dit model. Dit jaar is het geen nieuw ontwerp maar dankzij de upgrades aan de binnenkant, en op het gebied van de camera’s, is het wel degelijk een interessante toevoeging aan het assortiment.

Design en display

In vergelijking met het voorgaande model heeft de G8 een aantal verbeteringen, hoewel het design niet veel veranderd is in vergelijking met de voorganger. De LG G8 is uitgerust een 6.1 inch display met QHD+ resolutie van 1440 x 3120 pixels. Dit komt neer op een 19.5:9 aspect ratio en een pixeldichtheid van 564 ppi. Het opvallende kenmerk is de notch, oftewel de inkeping aan de bovenzijde van het scherm, dat ruimte biedt voor de frontcamera. Het geheel lijkt op het ontwerp van de LG G7 ThinQ, maar de randen zijn wel iets kleiner. Voor de afmetingen komt dit neer op 152 x 72 x 8.4mm. Vanzelfsprekend heeft de smartphone een hoge kwaliteit maar wat je precies koopt? Dit is wat je kunt verwachten van de LG G8:

  • Snapdragon 855 chipset
  • Dual-camera
  • Dual-frontcamera
  • 6GB RAM
  • 128GB opslagruimte

Een nieuwe toevoeging aan de G-lijn is het displaypaneel, dat nu een OLED-scherm is en zelfs geluid kan maken. Dit wordt LG “Crystal Sound OLED” genoemd omdat het OLED-scherm geluid maakt. Het is in staat om te trillen als een luidsprekerdiafragma, zoals dat gebeurt bij oordopjes. Maar dit is niet het enige geluidmateriaal. Er is ook een Boombox-luidspreker aan de onderzijde zodat muziek op verschillende manieren ten uiting gebracht wordt.

lg g8 thinq total

Specificaties

Onder het display zijn een aantal high-end onderdelen te vinden. Een van de belangrijkste onderdelen is de chipset van Qualcomm, genaamd de Snapdragon 855. Voor het grootste deel van 2019 zal dit de beste chipset van Android telefoons zijn. Mocht je de LG G8 ThinQ kopen dan ben je redelijk vroeg in het jaar al voorzien van een smartphone met de nieuwste chipset. Natuurlijk gaat het niet alleen om de chipset. De LG G8 is verder uitgerust met 6GB RAM en een opslagruimte van 128GB. Om het toestel van energie te voorzien maakt het gebruik van een grotere batterij dan de voorganger. Waar de LG G7 ThinQ over een 3000 mAh batterij beschikte heeft de LG G8 ThinQ een accu van 3500 mAh. Met andere woorden, de nieuwe LG G8 zal langer te gebruiken zijn zonder op te laden. Aan de achterzijde is vingerafdrukscanner onder de camera’s geplaatst terwijl de 3.5mm koptelefooningang onderop te vinden is.

Camera

In vergelijking met de LG G7 ThinQ heeft de camera een upgrade gehad. Dit jaar zijn de camera’s niet onder elkaar geplaatst, maar naast elkaar. Het gaat deze keer wederom om een dual-camera, met 12 en 16 megapixels. Er is pok een dual-selfiecamera aan de voorzijde met gezichtsherkenning, genaamd Volgens LG biedt deze frontcamera ongekende mogelijkheden die nog niet eerder vertoond zijn. LG noemt dit de Z-camera. Het maakt gebruik van een ToF (Time of Flight)-sensor om snel en betrouwbaar dieptes te meten. De LG G8 ThinQ kan bijvoorbeeld de aderen in je handpalm scannen voor een biometrische ontgrendelfunctie maar het ondersteunt ook gezichtsherkenning.

Kopen

De LG G8 ThinQ kopen is mogelijk in de kleuren Carmine Red, New Aurora Black en New Moroccan Blue. De smartphone van het Zuid-Koreaanse LG is later via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is nog niet bekend. Als de LG G8 ThinQ voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De LG G8 ThinQ wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De LG G8 ThinQ abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.

Bekijk en vergelijk beschikbare smartphones