iPhone 8 Plus kopen

9 uit 9 beoordeling

Voor iedereen die niet genoeg heeft aan een 4.7 inch display is er de 5.5 inch iPhone 8 Plus versie. Met een nieuwe glazen achterkant, draadloos opladen en A11 chipset is de iPhone 8 Plus een topklasse phablet die je wilt hebben. Schiet de allermooiste foto’s in portretmodus of maak video’s in 4K kwaliteit; het kan allemaal met de dubbele 12 megapixel iSight camera. Met abonnement of zonder; het is op dit moment de beste phablet die je kunt kopen met 5.5 inch scherm.

Merk:

5,5 inch 3 GB RAM 256 GB64 GB opslag 2675 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 158.4 x 78.1 x 7.5 mm
GEWICHT 202 gram
BESTURINGSSYSTEEM iOS 11
DISPLAY 5.5 inch
PROCESSOR Apple A11 bionic
RAM 3GB
OPSLAGRUIMTE 64GB of 256GB
APP STORE Apple App Store
CAMERA 12 megapixel dual-camera
FRONT CAMERA 7 megapixel camera
BATTERIJ 2675 mAh

De iPhone 8 Plus is op 12 september onthuld tijdens een speciaal georganiseerd evenement in het nieuwe Steve Jobs theater dat onderdeel is van de Apple Campus. Dit jaar waren het niet alleen de normale upgrades die je kon verwachten maar was er opeens ook een derde model; de iPhone 8. Van de drie modellen is de iPhone 8 Plus het grootst; de enige echte phablet uit het assortiment (samen met de 7 Plus uiteraard). Wat je precies krijgt als je de iPhone 8 Plus koopt is het volgende:

Hernieuwd design

Je kunt niet spreken van recyclen maar het design is afgeleid van de iPhone 7 Plus en de iPhone 4. De laatste Apple smartphone met een glazen achterkant was deze oude iPhone 4 uit 2010. Nu, 7 jaar later, kiest Apple weer voor glas en niet voor aluminium. Dit heeft een reden. Door de glazen achterzijde kan de antenne aan de binnenkant verstopt worden en kunnen signalen door de behuizing, dit is benodigd voor draadloos opladen. De antennebanden zijn eindelijk verdwenen waardoor het allemaal gestroomlijnder eruit ziet. Het is misschien niet verstandig om te gaan zwemmen met de iPhone 8 Plus maar het is wel fijn om te weten dat het tegen een druppel water kan. Het kan zelfs een onderdompeling onder water doorstaan, zo vertelt de IP67 certificatie. Met deze certificatie kan het toestel een meter onder water overleven tot maximaal een half uur lang.

Display

Het display van de iPhone 8 Plus heeft het formaat van 5.5 inch, wat geen verrassing is. De laatste Plus modellen hadden immers hetzelfde formaat display. Het scherm heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels met een pixeldichtheid van 401 pixels per inch. 3D Touch is wederom aanwezig. Met deze technologie kun je het scherm hard en zacht indrukken waar je verschillende taken mee kunt uitvoeren. Nieuw is de True Tone technologie: het scherm past de kleuren van het beeld aan je omgeving aan.

Hardware en prestaties

Zoals elk jaar brengt Apple alleen maar een nieuw toestel uit als deze ook over een nieuw chipset beschikt. Dit jaar is het niet anders. De iPhone 7S Plus is uitgerust met de A11 chipset, gemaakt met een nieuwe productieproces dat gebaseerd is op een 10 nanometer methode. Dit zegt je misschien niets maar door dit nieuw proces is de chipset kleiner gemaakt maar ook sneller; alleen maar positief om ruimte te besparen en betere prestaties te leveren. Het opladen zonder kabel is een verademing, eindelijk niet meer verstrikt raken in de kabels als je op de bank ligt met je smartphone aan de lader. Met de nieuwe draadloos opladen functie kun je eenvoudig de iPhone op de pad zetten om op te laden. Bovendien kun je ook niet-Apple laders gebruiken die Qi ondersteunen. In tegenstelling tot vorig jaar kun je de 8 Plus kopen in twee varianten met 64GB en 256GB opslag opties. Heb je niet veel opslagruimte nodig? Koop dan het instapmodel van 64GB.

Camera

De dual-lens camera in de iPhone 7 Plus was een groot succes. Consumenten wereldwijd hebben de mooiste foto’s met de nieuwe portetmodus online gezet op Instagram en Facebook. Ongetwijfeld zal dit niet anders zijn met de camera in de 8 Plus. Veel beter kom je niet snel tegen in een smartphone. Wat je krijgt is een dubbele camera aan de achterkant dat bovendien over een lange reeks features beschikt.

Het zijn niet alleen foto’s dat je in de hoogste kwaliteit kunt schieten, dit geldt ook voor video’s. Als je het maximale uit de camera wilt halen dan neem je video’s op in 4K. Hoewel deze video’s veel geheugen in beslag nemen is de kwaliteit op het best. Om je te helpen het beeld stabiel te houden tijdens het bewegen is er optische beeldstabilisatie. Trillende handen en opnemen tijdens het lopen zijn geen probleem voor deze camera.

De portretmodus met het befaamde Bokeh effect (wazige achtergrond) was één van de nieuwste camerafeatures en deze is gelukkig ook weer in de 8 Plus aanwezig. Hetzelfde kunnen we zeggen over Live Photos die net wat extra bieden als je een foto maakt.

Kopen

De iPhone 8 Plus smartphone is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De iPhone 8 Plus gaat als simlockvrij toestel over de toonbank gaat voor 919 euro. Dit is de Nederlandse adviesprijs. Met deze adviesprijs valt de iPhone 8 Plus in het premium segment. De abonnementen van de iPhone 8 Plus zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.

Video