iPhone 8 kopen

8 uit 10 beoordeling

Als opvolger van de populaire iPhone 7 is er nu de iPhone 8; de verbeterde versie met A11 chipset, IP67 certificatie en draadloos opladen. Met meer rekenkracht en hogere prestaties is het een smartphone van topklasse. Ontgrendel de smartphone met TouchID, laad het toestel draadloos op en schiet eerstklas foto’s en video’s met de 12 en 7 megapixel camera’s. Nu te koop met 64GB of 256GB opslagruimte in het grijs, zilver of goud.

Merk:

4,7 inch 2 GB RAM 64 GB opslag 1821 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 138.4 x 67.3 x 7.3 mm
GEWICHT 148 gram
BESTURINGSSYSTEEM iOS 11
DISPLAY 4.7 inch
PROCESSOR Apple A11 bionic
RAM 2GB
OPSLAGRUIMTE 64GB of 256GB
APP STORE Apple App Store
CAMERA 12 megapixelcamera
FRONT CAMERA 7 megapixel camera
BATTERIJ 1821 mAh

Traditiegetrouw is ook in 2017 de nieuwe reeks iPhone toestellen in september gepresenteerd. Hoewel er sprake was van een strikte geheimhouding kon niemand de talrijke lekken tegenhouden. Voordat de presentatie begon wisten veel mensen al ongeveer hoe de iPhone 8 eruit zou zien en welke specificaties het toestel zou krijgen. Nu de iPhone 8 officieel gepresenteerd is weten we exact wat je krijgt voor je geld.

Behuizing

De iPhone heeft ooit een glazen achterkant gehad ten tijde van de iPhone 4 maar vervolgens werd er gekozen voor andere materialen. In 2017 is het geen kunststof of aluminium dat de achterkant beschermd maar is de keuze wederom op glas gevallen. Dat Apple voor glas kiest heeft een reden; de antenne kan erachter geplaatst worden en signalen worden niet gehinderd. Het grote voordeel is echter dat het mogelijkheden biedt voor draadloos opladen. Uiteraard mag je niets minder dan het beste verwachten van een nieuwe iPhone en dat zien we terug in de water- en stofdichtheid. Geen zorgen om water, met de IP67 certificatie krijg je niet snel te maken met waterschade. Zo kun je de iPhone zonder problemen onderdompelen onder water tot maximaal een meter diep. De afmetingen van de smartphone zijn 138.4 x 67.3 x 7.3 mm bij een gewicht van 148 gram.

Display

Apple is verliefd op het formaat van 4,7 inch en dit zien we terug in de schermgrootte van de iPhone 8. Net als de voorgangers beschikt ook dit toestel over een IPS LDC scherm, in tegenstelling tot de iPhone X. Met dit scherm kun je in hoge kwaliteit video’s bekijken en games spelen. De processor kan het in ieder geval makkelijk aan. Wat betreft de scherpte van het scherm kunnen we melden dat de pixeldichtheid ook ruim in orde is met 326 ppi. Met deze pixeldichtheid is de scherpte vergelijkbaar met dat van de iPhone 7. Het display is drukgevoelig en ondersteunt 3D Touch maar ook is er een nieuwe feature, True Tone genaamd. Met deze feature is het licht van de smartphone lichter voor je ogen doordat de kleuren aan de omgeving aangepast worden.

Hardware en prestaties

Zoals je misschien al verwacht draait de iPhone 8 op de nieuwe Apple A11 bionic processor. Deze processor bestaat uit zes cores, twee snelle en vier zuinige, en is gemaakt door TSMC. Dit Taiwenese bedrijf is één van de grootste chipfabrikanten ter wereld. Met een nieuw 10 nm productieproces is de chipset niet alleen kleiner van formaat maar ook sneller dan de voorganger. De chipset worden geholpen door 2G RAM en de M11 bewegingscoprocessor. In tegenstelling tot voorgaande jaren kun je de iPhone 8 nu alleen kopen met 64 of 256 GB opslag.

Camera

De camera’s zijn uiteraard ook onder handen genomen om nog betere kwaliteit te leveren, vooral in donkere situaties. Aan de achterzijde is er de 12 megapixel iSight camera en boven het scherm aan de voorkant is een 7 megapixel camera aanwezig. De hoofdcamera aan de achterzijde heeft een ƒ/1.8 diafragma, fase detectie autofocus, quad-LED flitser en nog veel meer features. Voor het filmen kun je nu ook gebruik maken van optische beeldstabilisatie en opnemen doe je in de maximale resolutie van 2160p (4K). De frontcamera beschikt over HDR en panoramamodus en kan video’s opnemen in Full HD.

Kopen

De Apple smartphone is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De iPhone 8 gaat als simlockvrij toestel over de toonbank gaat voor 809 euro. Dit is de adviesprijs voor als je de iPhone 8 in Nederland wilt kopen. Met deze adviesprijs valt de iPhone 8 in het premium segment. De abonnementen van de iPhone 8 zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.

Video