iPhone 7 Plus kopen

9 uit 10 beoordeling

De iPhone 7 Plus is op 7 september 2016 tegelijk met de iPhone 7 door Apple gepresenteerd. Het is de grote broer van de iPhone 7 en valt hierdoor onder de phablet noemer. Van de twee nieuw geïntroduceerde iPhone 7 modellen heeft Plus versie de hoogste adviesprijs maar er is dan ook op niets bespaard in deze sterke, snelle en stijlvolle phablet. Met het haarscherpe en gedetailleerde 5,5 display, de solide A10 fusion chipset en buitengewoon goede camera’s is het moeilijk om de iPhone 7 Plus niet meteen te kopen. Met de Plus versie scheidt Apple het kaf van het koren en laat het bedrijf zien dat het nog steeds de magie heeft.

Merk:

5,5 inch 2 GB RAM 128 GB256 GB32 GB opslag mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 158.2 x 77.9 x 7.3 mm
GEWICHT 188 gram
BESTURINGSSYSTEEM iOS 10
DISPLAY 5.5 inch, 1920 x 1080 pixels (401 ppi)
PROCESSOR Apple A10 fusion chipset
RAM 2GB
OPSLAGRUIMTE 32/128/256GB
APP STORE Apple App Store
CAMERA 12 megapixel dual-camera, 4k (f/1.8, autofocus, Quad-LED True Tone LED flitser, panorama, HDR, OIS, touch focus)
FRONTCAMERA 7 megapixel (f/2.2, Retina Flash, 1080p)
BATTERIJ Li-Ion 2910 mAh batterij

Het innovatieve bedrijf uit de Verenigde Staten heeft alles op alles gezet om de beste phablet ooit te maken en dat is ze aardig gelukt. Dat de vormgeving van de iPhone 7 Plus in veel opzichten op dat van de iPhone 6S/6 lijkt staat als een paal boven water waardoor het bij veel gebruikers bekend voorkomt. De 7 Plus heeft een deftig en stijlvol ontwerp dat zijn sporen al verdiend heeft. Er is echter wel degelijk veel verbeterd, verfraaid en geperfectioneerd. Alle onderdelen zijn van een hoge kwaliteit en dat is duidelijk te zien. Apple zet de kroon op het werk van de afgelopen jaren met de iPhone 7 Plus. Zo is de iPhone 7 Plus uitgerust met een nieuwe capacitieve home button die niet ingedrukt hoeft te worden. Alleen een aanraking is voldoende waarna de tactic engine voor een trilling zorgt om de actie te bevestigen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Apple smartphone heeft het een IP67 certificatie waardoor het bestand is tegen water en stof. Het toestel kan zelfs tot 30 minuten onder water overleven en stof kan toestel niet binnendringen. Op het dunste punt is de iPhone 7 Plus slechts 7.3 mm dik en het toestel weegt 188 gram. Dit is een gelijke dikte als de iPhone 6S Plus maar 4 gram lichter.

Display

Als sinds de primeur van de eerste iPhone in 2007 heeft Apple de markt van smartphones gedomineerd. Een belangrijk onderdeel van het succes van de iPhone is het display. Na vele jaren ervaring met de iPhone weet Apple hoe belangrijk een sterk en gedetailleerd beeldscherm is. Het 25 procent heldere scherm van de iPhone 7 Plus heeft een formaat van 5,5 inch met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (401 ppi). Zoals te zien is in eerder iPhone toestellen is dit een voortreffelijke combinatie van pixels en display grootte. Het Retina display bestaat uit diverse dunne lagen waarin de laatste technologieën verwerkt zijn. Eén van de lagen is glas van het bedrijf Corning dat Gorilla Glass 5 genoemd wordt. Met dit type glas ben je op het best beschermd tegen krassen en barsten in het scherm. Een andere laag in het scherm is bedoeld voor de 3D Touch technologie waardoor je Quick Actions en Peek and Pop kunt gebruiken aan de hand van hoe hard of zacht je op het display drukt.

Hardware

Op het gebied van de hardware staat de iPhone bovenaan de lijst met kwalitatieve smartphones. Apple zoekt de hele wereld af naar de beste kwaliteit en dat is te zien aan de hardware van de iPhone 7 Plus. Er is op geen enkele component bespaard door het bedrijf. In de iPhone 7 Plus wordt alleen het beste van het beste geplaatst en zo zet Apple de puntjes op de i. Dit is ook te zien aan de prijs van de iPhone 7 Plus als je het toestel wilt kopen. Met deze hardware weet je dat het goed zit. Zoals je mag verwachten is het toestel sneller, krachtiger en efficiënter dan de voorganger. De Plus versie van de iPhone 7 wordt aangedreven door een A10-chipset met 4 kernen die een kloksnelheid hebben van 2.4 GHz. Deze chipset bestaat uit 2 hoge prestatie kernen en 2 kernen die voor een hoge efficiëntie zorgen. Er is een M10 bewegingscoprocessor die hulp biedt aan de A10 chip zodat bewegingen nog beter bijgehouden worden. Deze coprocessor is ook sterk verbeterd net als de GPU. Dit is de processor die verantwoordelijk is voor de grafische prestaties van de 7 Plus en zorgt ervoor dat de beelden helder, scherp en zonder haperingen weergegeven worden op het display. Probleemloos YouTube streamen of de laatste Candy Crush games spelen? Dan is dit het toestel dat je zoekt. De iPhone 7 Plus beschikt over 2GB werkgeheugen en draait op het nieuwe iOS 10. Deze versie van iOS gaat nog verder in op het gebruiksgemak en efficiëntie zodat steeds minder handelingen nodig zijn om te doen wat je wilt doen met de iPhone. De iPhone 7 Plus is hiernaast uitgerust met een Touch ID vingerafdrukscanner (onder home button), stereo speakers en een batterij met 2910 mAh capaciteit.

Opslagruimte

De iPhone 7 Plus is verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden opslagcapaciteit. Het instapmodel van de 7 Plus is uitgerust met 32GB opslagruimte. Dit is de eerste keer dan een instapmodel van de iPhone meer opslagruimte beschikbaar heeft dan 16GB. Is dit niet genoeg voor je? Apple heeft geluisterd naar de vraag van veel gebruikers die niet genoeg hebben aan 16GB. In een tijd waarin iedereen dagelijks muziek luistert en video’s bekijkt op de iPhone is dit simpelweg niet meer genoeg. De iPhone 7 Plus is nu ook beschikbaar met 128GB of 256GB opslagcapaciteit. Er is hiernaast nog een gratis maar beperkte hoeveelheid externe opslagruimte beschikbaar via iCloud.

Camera

Apple doet er alles aan om de concurrentie af te troeven en dat is te merken aan de fantastische iSight camera in de iPhone 7 Plus. De iSight camera, die aan de achterkant te vinden is, heeft altijd al formidabele prestaties geleverd en dat is ook nu weer het geval. De 7 Plus is de eerste iPhone die is uitgerust met een dual-camera opstelling. Het gebruik van een dubbele camera wordt gezien als de toekomst van mobiele fotografie. Het biedt een reeks nieuwe mogelijkheden tijdens het maken van prachtige foto’s. Bij een dual-camera wordt er gebruik gemaakt van twee camera’s die samenwerken als een foto geschoten wordt. Het resultaat is een foto waarin beter gebruik gemaakt wordt van licht en een verbeterde scherpte. Als je geen dag zonder de smartphone camera kunt dan is dit toestel uitermate geschikt voor je. De dual-camera van de iPhone 7 Plus heeft een 12 megapixel sensor met f/1.8 diafragma en Live Photos functionaliteit. Deze camera heeft uiteenlopende features zoals optische beeldstabilisatie, HDR, autofocus en nog veel meer. De maximale videoresolutie van de iSight camera is 4K. Met deze kwaliteit in combinatie met de diverse functies is het niet moeilijk om een professionele video te maken met de iPhone. De FaceTime HD camera is uitgerust met een 7 megapixel sensor en f/2.2 diafragma. Ook deze camera heeft verschillende features zoals Retina Flash en 1080p video opname mogelijkheid.

Kopen

De iPhone 7 Plus is uitgebracht in de kleuren goud, zilver en rosegoud maar ook in de nieuwe kleuren zwart en jet zwart. Bij het kopen van de 7 Plus is er ook de keuze voor 32GB, 128GB of 256GB opslagcapaciteit. De versie met het minste opslagruimte is het goedkoopst. Dit is het 32GB model. De 256GB versie heeft de hoogste adviesprijs. In de los toestel vergelijker zijn up-to-date losse iPhone 7 Plus prijzen te vinden. De toestellen die in deze vergelijker opgenomen zijn betreffen simlockvrije modellen. Dit betekent dat de simkaarten van alle Nederlandse providers werken. Om er zeker van te zijn dat het om een simlockvrij toestel gaat is het verstandig om dit eerst te verifiëren bij de webshop die het toestel verkoopt. Uiteraard is de 7 Plus iPhone ook verkrijgbaar met een 1- of 2-jarig contract. Door het contract heeft de provider de mogelijkheid om het toestel voor een lagere prijs aan te bieden dan de adviesprijs. Een iPhone 7 Plus aanschaffen met abonnement is hierdoor geschikt voor vrijwel iedereen. De kosten van het toestel worden door de provider terugverdiend door middel van het maandtarief. Iedere maand wordt een deel van de kosten terugbetaald aan de provider. In het iPhone 7 Plus abonnementen overzicht zijn de actuele aanbiedingen met contract te vinden.