iPhone 7 kopen

9 uit 10 beoordeling

De iPhone 7 is op 7 september 2016 tegelijk met de iPhone 7 Plus door het grensverleggende bedrijf uit de Verenigde Staten gepresenteerd. De laatste aanwinst valt in het premium segment door de relatief hoge verkoopprijs maar je krijgt er daadwerkelijk wat unieks voor terug. Apple doet geen water bij de wijn en dat is terug te zien in de 4,7 inch iPhone 7. Het toestel beschikt over de laatste technische snufjes en is voor het eerst water- en stofdicht. Nieuw zijn stereo speakers, draadloze oordopjes en vernieuwde home button. Met het charmante design dat voor een groot succes heeft gezorgd is de iPhone 7 een ware casanova onder smartphones.

Merk:

4,7 inch 2 GB RAM 128 GB256 GB32 GB opslag 1960 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 138.3 x 67.1 x 7.1 mm
GEWICHT 138 gram
BESTURINGSSYSTEEM iOS 10
DISPLAY 4.7 inch, 1334 x 750 pixels (326 ppi)
PROCESSOR Apple A10 fusion chipset
RAM 2GB
OPSLAGRUIMTE 32/128/256GB
APP STORE Apple App Store
CAMERA 12 megapixel dual-camera, 4k (f/1.8, autofocus, Quad-LED True Tone LED flitser, panorama, HDR, OIS, touch focus)
FRONTCAMERA 7 megapixel (f/2.2, Retina Flash, 1080p)
BATTERIJ Li-Ion 1960 mAh batterij

Het technologiebedrijf uit de Verenigde Staten heeft er alles aan gedaan om de iPhone 7 zo snel, sterk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Terwijl het design en uiterlijk niet veel gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp van de iPhone 6S is er wel degelijk een schepje bovenop gedaan. Alles is simpelweg beter. De iPhone 7 is als eerste Apple smartphone water- en stofbestendig met een IP67 certificatie en beschikt voor het eerst over capacitieve home button die niet ingedrukt kan worden. De Touch ID home button is vervangen door deze nieuwe button die gebruik maakt van haptische feedback. Het is hierdoor niet meer nodig om de button in te drukken en is een aanraking voldoende. Door de vinger op de home button te plaatsen volgt een trilling door de nieuwe tactic engine waardoor het lijkt alsof de button ingedrukt wordt terwijl dit niet het geval is. Op het dunste punt is de iPhone 7 slechts 7.1 mm dik en het toestel weegt 138 gram. Dit is even dun als de iPhone 6S en 5 gram lichter.

Display

De allereerste iPhone die uitgebracht werd in 2007 zette de toon voor de mobiele telefoons die daarna uitgebracht werden. Het display speelde een grote rol in het succes van de iPhone. Bijna tien jaar later is er veel veranderd en is het display niet meer te vergelijken met het scherm in de eerste iPhone. Het Retina display van de iPhone 7 bestaat uit verschillende lagen waaronder een laag met Corning Gorilla Glass 5. Dit is het sterkste type glas dat op dit moment in smartphones gebruikt wordt. Andere lagen zijn onder meer verantwoordelijk voor 3D Touch waardoor het scherm aanvoelt hoe hard of zacht de gebruikers op het display drukt of veegt. Het display van de reguliere iPhone 7 versie heeft een formaat van 4,7 inch met een resolutie van 1334 x 750 pixels (326 ppi).

Hardware

Apple heeft ieder jaar de taak om de iPhone nog sneller en eenvoudiger in gebruik te maken terwijl er continu gevraagd wordt om meer functionaliteiten. Met de iPhone 7 beantwoordt Apple deze vraag uitstekend. De 2016 iPhone wordt aangedreven door een A10 fusion chipset met 4 kernen die een kloksnelheid hebben van 2.4GHz. Er zijn 2 kernen die het zware werk doen en 2 kernen die gericht zijn op efficiëntie. De krachtige kernen zijn twee keer zo sterk als die in de iPhone 6S. De snelheid van de iPhone 7 is ongekend als gekeken wordt naar de processor en ondersteunende onderdelen. De grafische prestaties worden geleverd door een geavanceerde GPU die tot drie keer sneller is dan de iPhone 6 terwijl nog niet eens de helft van de energie nodig is. Net als de iPhone 6S is de nieuwe iPhone uitgerust met 2GB werkgeheugen. In combinatie met de nieuwe iOS 10 versie van het besturingssysteem is de verwachting dat de iPhone 7 razendsnel is en dat er vrijwel geen sprake is van haperingen tijdens gebruik. De iPhone 7 beschikt hiernaast over een vingerafdrukscanner (onder home button), stereo speakers en een batterij met 1960 mAh capaciteit. De batterijduur is langer dan ooit tevoren met een standbytijd van 10 dagen en 14 uur spreektijd.

Opslagruimte

De iPhone 7 is niet alleen te koop in diverse kleurcombinaties maar ook met verschillende hoeveelheden opslagcapaciteit. Het instapmodel van de zevende iPhone is uitgerust met 32GB opslagruimte. Het instapmodel, wat ook de goedkoopste variant is, beschikt voor het eerst over meer dan 16GB. Dit is een eigenschap dat door veel gebruikers met open armen onthaald wordt. 32GB opslag sluit aan bij waar de markt om vraagt. Als ook 32GB interne opslagruimte niet genoeg is dan is er zelfs nog meer opslagruimte beschikbaar voor degenen die veel ruimte behoeven. De iPhone 7 gaat namelijk ook met 128GB of 256GB opslagcapaciteit over de toonbank. Voor de opslag van de back-up maar ook voor andere belangrijke informatie is er gratis opslagruimte in de cloud beschikbaar via iCloud.

Camera

De iSight camera van Apple heeft jarenlang aan de top van de markt gestaan maar met de toenemende concurrentie worden de verschillen in foto- en videokwaliteit steeds kleiner. Met de iSight camera van de iPhone 7 zet Apple weer een stap in de goede richting om concurrenten voor te blijven. Aan de achterkant van de iPhone 7 is de iSight camera te vinden welke over een 12 megapixel sensor beschikt met f/1.8 diafragma en optische beeldstabilisering. Deze verbeterde camera met nieuwe technologie moet de kwaliteit van foto’s nog verder verbeteren zodat zelfs professionele fotografen versteld staan van de hoge kwaliteit. Niet alleen worden foto’s enorm scherp geschoten met de camera maar ook video’s worden opgenomen met een maximale videoresolutie van 4K. De razendsnelle autofocus met Focus Pixels en Quad-LED True Tone flitser mogen ook niet vergeten worden die ervoor zorgen dat iedereen snel en goed belichte foto’s kan maken. De FaceTime HD camera aan de voorkant mag er ook zijn met de 7 megapixel sensor en f/2.2 diafragma. Video’s kunnen met deze camera opgenomen worden in 1080p. Het is met de iPhone 7 mogelijk om Live Photos op te nemen met beeldstabilisatie.

Kopen

De iPhone 7 is beschikbaar in de nieuwe kleuren zwart en jet zwart maar ook in goud, zilver en rosegoud. Naast de keuze voor de kleur is er ook de keuze voor 32GB, 128GB of 256GB opslagcapaciteit. Het instapmodel met 32GB is de versie met de laagste adviesprijs. In de los toestel vergelijker zijn de recente losse iPhone 7 prijzen te vinden. Als er gekozen wordt voor een iPhone 7 als los toestel dan gaat het om een simlockvrije iPhone 7 die op ieder netwerk gebruikt kan worden. Er is geen sprake van een contract en er wordt geen simkaart geleverd bij een losse iPhone. Het is verstandig om bij de webshop te verifiëren of het daadwerkelijk om een simlockvrije iPhone 7 gaat. Zoals het geval bij iedere iPhone is de iPhone 7 ook te koop met abonnement. In het iPhone 7 abonnementen overzicht zijn de actuele aanbiedingen met contract te vinden. Bij een abonnement is er sprake van 1- of 2-jarig contract dat je verplicht om de maandtarieven te betalen gedurende de looptijd. Het voordeel van een contract is dat de iPhone 7 prijs niet volledig en van tevoren betaald hoeft te worden. Met een contract is het mogelijk om de smartphone van Apple per maand terug te betalen. De iPhone 7 abonnementen zijn op deze pagina te vinden.