verwachte telefoon
verwachte telefoon

Huawei P20 Pro kopen

9 uit 10 beoordeling

De Huawei P20 Pro is een krachtige smartphone dat alles biedt voor de gebruiker die veel van een smartphone verlangt. De smartphone heeft alles wat je nodig hebt: een Full HD+ display, Kirin 970 processor en 6GB werkgeheugen. Voor een smartphone in deze prijsklasse is de Huawei P20 Pro een uitstekende keuze. Foto’s en video’s schiet je in een indrukwekkende kwaliteit met de unieke triple-camera.

Category:

Huawei P20 Pro Beschrijving

Huawei lanceert op 27 maart 2018 drie modellen van de P20. Er is de Huawei P20 Lite, de normale P20 en de Huawei P20 Pro. Het ontwerp is stijlvol aangepast naar de laatste wensen van consumenten met daarbij het “notch” uiterlijk aan de voorkant en een voorkantvullend scherm. De achterzijde wordt gekenmerkt door de drie camera’s die onder elkaar geplaatst zijn. De afmetingen van de Huawei P20 Pro zijn 155.3 x 74.2 x 7.7mm. Als de camera bump meegerekend wordt dan is de dikte 9.8mm.

Display

Nieuw aan alle drie modellen is de “notch”aan de bovenkant van het scherm dat gebruikt wordt voor de sensors en frontcamera. Waar Apple dit met de iPhone X introduceerde lijkt het erop dat dit de trend van 2018 gaat worden. Zo kiest Huawei voor de P-serie ook voor de notch zodat er nog meer ruimte is voor het scherm. Aan de zijkanten van de inkeping in het scherm kan bijvoorbeeld delen van de statusbalk getoond worden met de tijd en signaaliconen.

Hardware

De Huawei P20 Pro wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 970 chipset. Dit is een snelle chipset met hoge prestaties. De Mate 10 Pro beschikt op dit moment al over deze processor. Voor het werkgeheugen heeft Huawei gekozen voor 6 of 8GB RAM.

Camera

De slogan van de presentatie van de Huawei P20 Pro was “See Mooore with AI”. De drie o’s is geen typefout maar bewust zo geformuleerd. De P20 Pro is namelijk als de enige van de drie Huawei P modellen uitgerust met een triple camera.

Kopen

De Huawei P20 Pro kopen is vanaf mei 2018 mogelijk in Nederland. De high-end smartphone van Huawei is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De adviesprijs van de Huawei P20 Pro is op dit moment onbekend. De smartphone in het hoogste segment. Als de Huawei P20 Pro zonder bijbetaling te koop is dan is gaat het om een mobiel abonnement. De maandelijkse kosten worden hierdoor hoger; een deel is voor het toestel en het andere deel voor de bundel. Vergelijk direct de voordeligste P20 Pro abonnementen en vergelijk de prijzen.

Bekijk en vergelijk meer telefoons