Huawei P20 Pro kopen

9 uit 10 beoordeling

De Huawei P20 Pro is een krachtige smartphone dat alles biedt voor de gebruiker die veel van een smartphone verlangt. De smartphone heeft alles wat je nodig hebt: een Full HD+ display, Kirin 970 processor en 6GB werkgeheugen. Voor een smartphone in deze prijsklasse is de Huawei P20 Pro een uitstekende keuze. Foto’s en video’s schiet je in een indrukwekkende kwaliteit met de unieke triple-camera.

Merk:

6,1 inch 6 GB RAM 128 GB opslag 4000 mAh

Beschrijving

Huawei heeft op 27 maart 2018 drie modellen van de P20 gelanceerd. Er is de Huawei P20 Lite, de normale P20 en de Huawei P20 Pro. Met deze drie toestellen gaat het Chinese Huawei de concurrentie aan met de grote namen van Samsung en Apple. Of dat ook gaat lukken? Aan het ontwerp, specificaties en de prestaties van de Huawei P20 Pro zal het niet liggen. Het ontwerp van de Huawei P20 Pro is stijlvol aangepast naar de laatste wensen van consumenten met daarbij het “notch” uiterlijk aan de voorkant en een voorkantvullend scherm. Op dit gebied lijkt de smartphone misschien veel op de iPhone X van Apple maar toch is er aan de achterzijde een opmerkelijk verschil. De achterzijde wordt gekenmerkt door de drie camera’s die onder elkaar geplaatst zijn; voor fotografen is dit de smartphone met de allerbeste camera op dit moment. De afmetingen van de Huawei P20 Pro zijn 155 x 73.9 x 7.8 mm bij een gewicht van 180 gram.

Display

Het beeldscherm van de P20 Pro heeft een grootte van 6,1 inch in doorsnee met een resolutie van 2240 bij 1080 pixels. Dit staat gelijk aan een beeldverhouding van 19:9 waarbij een deel gebruikt wordt voor de statusbalk. Het gaat om een OLED-scherm wat voor een scherp contrast zorgt en perfecte kleuren. Nieuw aan alle drie modellen is de “notch” aan de bovenkant van het scherm dat gebruikt wordt voor de sensors en frontcamera. Waar Apple dit met de iPhone X introduceerde lijkt het erop dat dit de trend van 2018 gaat worden. Zo kiest Huawei voor de P-serie ook voor de notch zodat er nog meer ruimte is voor het scherm. Aan de zijkanten van de inkeping in het scherm kan bijvoorbeeld delen van de statusbalk getoond worden met de tijd en signaaliconen. In tegenstelling tot andere smartphones is de inkeping weg te werken met een software functie waardoor de statusbalk over de gehele breedte zwart gemaakt wordt.

Hardware

De Huawei P20 Pro wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 970 chipset; een octa-core processor met pieksnelheden tot 2,36 GHz. Dit is een snelle chipset met hoge prestaties dat in lijn ligt met dat van de concurrentie. De Mate 10 Pro beschikte ook al over deze processor die 25 keer zo krachtig is als zijn voorganger. Over rekenkracht hoef je je met deze chipset geen zorgen te maken. Onderdeel van de processor is de Neural Processing Unit (NPU) met ondersteuning voor kunstmatige intelligentie. Voor het werkgeheugen heeft Huawei gekozen voor 6 GB RAM voor het topmodel van de P20-serie dat gecombineerd wordt met 128GB opslagruimte. Voor de energievoorziening is er een batterij met 4000 mAh capaciteit. Draadloos opladen is jammer genoeg niet mogelijk met de P20 Pro, maar dankzij de combinatie van USB-C en SuperCharge technologie duur het niet lang voor de smartphone weer volledig opgeladen is.

Triple: 40 MP (f/1.8, 1/1.7″, OIS) + 20 MP (f/1.6) + 8 MP (f/2.4)

Camera

De slogan van de presentatie van de Huawei P20 Pro was “See Mooore with AI”. De drie o’s is geen typefout maar bewust zo geformuleerd. De P20 Pro is namelijk als de enige van de drie Huawei P modellen uitgerust met een triple camera. Deze drie camera’s hebben een resolutie van respectievelijk 40, 20 en 8 megapixels. Dat Leica het Chinese bedrijf helpt bij het samenstelling van de camera blijkt uit deze kwaliteitscamera met een allerhoogste DxOMark score ooit voor een smartphonecamera. De combinatie van de drie sensor zorgt voor de beste kwaliteit foto’s zoals je dat nog nooit gezien hebt bij een smartphone. De P20 Pro is bovendien het eerste Huawei vlaggenschip dat gebruik maakt van Artifical Image Stabilization en tot 5x hybride kan inzoomen. Selfies schiet je met de frontcamera welke 24 megapixels heeft.

Kopen

De Huawei P20 Pro kopen is vanaf april 2018 mogelijk in Nederland. De high-end Android 8.1 smartphone van Huawei is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De adviesprijs van de Huawei P20 Pro is 899 euro voor los toestel. De smartphone bevindt zich hiermee in het hoogste segment. Als de Huawei P20 Pro zonder bijbetaling te koop is dan is gaat het om een mobiel abonnement. De maandelijkse kosten worden hierdoor hoger; een deel is voor het toestel en het andere deel voor de bundel. Vergelijk direct de voordeligste P20 Pro abonnementen en vergelijk de prijzen.

Video