Huawei P20 Lite kopen

8 uit 10 beoordeling

De Huawei P20 Lite is een krachtige smartphone dat alles biedt voor de gebruiker die veel van een smartphone verlangt. De smartphone heeft alles wat je nodig hebt: een Full HD+ display, Kirin 659 processor en 4GB werkgeheugen. Voor een smartphone in deze prijsklasse is de Huawei P20 Lite een uitstekende keuze. Foto’s en video’s schiet je in een indrukwekkende kwaliteit met de dual-camera.

Merk:

5,8 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3000 mAh

Beschrijving

De Huawei P20 Lite is in maart 2018 gepresenteerd. In vergelijking met de P10 Lite is er veel veranderd aan het ontwerp. Door de introductie van de inkeping in het scherm van de iPhone X is een nieuwe trend ingezet dat ook door Huawei overgenomen wordt. Deze inkeping of “notch” aan de bovenkant van het display bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van de nieuwe Huawei smartphone. Zo is de rand van het scherm aan de bovenkant heel klein maar onder het scherm is deze rand groter doordat de vingerafdrukscanner hierin verwerkt is. In vergelijking met de modellen van de vorig jaar is dit de eerste smartphone uit de P-serie met dit nieuwe ontwerp. Door het grote scherm aan de voorkant is er geen ruimte meer voor de vingerafdrukscanner. Deze is naar de achterkant verplaatst, op een natuurlijke plek om met de wijsvinger te gebruiken.

Display

Het FullView display van de Huawei P20 Lite heeft een grootte van 5.84 inch met een resolutie van 1080 x 2280pixels. Dit is een FullHD+ resolutie met 446 pixels per inch. Alles boven de 400 pixels per inch betekent dat je individuele pixels met het blote oog niet kunt onderscheiden. Met andere woorden, het display is scherp en gedetailleerd zoals je mag verwachten van een Huawei P-smartphone. Het scherm heeft bovendien een genereus formaat zodat films en games beter tot hun recht komen.

Hardware

Om het toestel van de benodigde rekenkracht te voorzien maakt de smartphone gebruik van de Kirin 659 chipset. Deze midrange chipset wordt door dochterbedrijf HiSilicon gemaakt en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos kan draaien. Als werkgeheugen is er een chip van 4GB RAM en als opslagruimte is er 64GB aan ruimte beschikbaar. De opslagruimte is uiteraard uit te breiden met een microSD kaart tot 256GB. De smartphone draait op Android Oreo met daarover de EMUI 8.0 interface. Voor de energievoorziening maakt de smartphone gebruik van een 3000 mAh batterij. Snel opladen wordt ondersteund waardoor je de batterij snel kunt opladen als deze leeg raakt.

Camera

Waar de Huawei P20 Pro over een unieke triple camera beschikt heeft de P20 Lite een dual-camera. Dit is een sensor minder maar nog altijd meer dan goed als je graag foto’s maakt. De dubbele camera opstelling wordt nu ook naar de goedkopere modellen gebracht met de Huawei P20 Lite als het grote voorbeeld. Met de dual-camera maak je foto’s met het bekende Bokeh-effect; de wazige achtergrond bij portretfoto’s. De dual-camera bestaat uit 16 + 2 megapixel Leica camera’s met hybrid zoom mogelijkheid. Door het lage diafragma kun je hiernaast betere foto’s maken in donkere situaties. Aan de voorkant is er een 16 megapixel camera met Lightfusion technologie. Deze frontcamera kun je gebruiken om het toestel te ontgrendelen met Face Unlock; de nieuwe technologie van Huawei om het toestel te ontgrendelen.

Kopen

De Huawei P20 Lite kopen is vanaf maart 2018 mogelijk in Nederland. De mid-range smartphone van Huawei is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel in de kleuren Midnight Black en Klein Blue. De adviesprijs van de Huawei P20 Lite is 369 euro voor een los toestel. Als de Huawei P20 Lite zonder bijbetaling te koop is dan is gaat het om een mobiel abonnement. De maandelijkse kosten worden hierdoor hoger; een deel is voor het toestel en het andere deel voor de bundel. Vergelijk direct de voordeligste P20 Lite abonnementen en vergelijk de prijzen.