Huawei P Smart Z kopen

9 uit 10 beoordeling

De Huawei P Smart Z kopen? De Huawei P Smart Z is eerste smartphone met pop-up camera van het bedrijf. Met een nieuw “Ultra FullView” display, grote batterij en een nieuw ontwerp is dit de smartphone die je wilt hebben. Met de Kirin 710-processor en 4GB RAM heb je bovendien een smartphone met prima specificaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 16 + 2 dual-camera.

Merk:

6,6 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 4000 mAh

Beschrijving

Het is de eerste Huawei smartphone met een pop-up camera: de P Smart Z. En dit model wordt niet eens voor vele honderden euro’s verkocht. De Huawei P Smart Z is gericht op studenten en young professionals, die de laatste technieken van smartphones willen gebruiken, maar niet de hoofdprijs willen betalen. Het is een betaalbare smartphone met een adviesprijs waarvoor je het toestel niet in de schappen kunt laten liggen. Dankzij de pop-up camera heeft deze smartphone geen inkeping of gat in het display voor de frontcamera. Huawei noemt dit het “Ultra Fullview”-display, met een écht full-screen ontwerp. Bovendien is de smartphone voorzien van een ultragrote batterij met maar liefst 4000 mAh capaciteit. Dit zijn de specificaties van de Huawei P Smart Z:

  • 6.59-inch FullHD+ display
  • Kirin 710 chipset
  • 16 + 2 MP Dual-camera
  • 16 MP frontcamera
  • 4GB RAM
  • 64GB opslagruimte
  • 4000 mAh batterij

Design en display

Het ontwerp van P Smart Z draait volledig om het full-screen display, zonder een inkeping of in-display frontcamera. Met andere woorden, er is niets dat het beeld in de weg zit. Het formaat van het FullView display is 6.59 inch, groter dan mening andere smartphone. Met de FullHD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels ben je bovendien verzekerd van gedetailleerde beelden. Gecombineerd met de schermgrootte heeft het scherm een pixeldichtheid van 391 pixels per inch en een 19.5:9 beeldverhouding.

Waar het bij de P Smart Z 2019 om gaat is het innovatieve ontwerp, dat dat door andere Chinese fabrikanten populair is gemaakt. De pop-up camera bespaart ruimte, en in het geval van de P Smart Z uit zich dit in een screen to body ratio van maar liefst 91%. Omdat er geen notch, gat of waterdruppel-inkeping in het display verstopt zit, is de P Smart Z 2019 uitermate geschikt voor gamen en video streamen. De totale afmetingen van de smartphone zijn 163.5 x 77.3 x 8.8 bij een gewicht van 197 gram.

Hardware en prestaties

Voor de rekenkracht heeft Huawei gekozen voor een in-eigen-huis ontwikkeld Kirin 710F-chipset, een octa-core processor voor de middenklassercategorie. Deze chipset is 75% sneller, multithreading is 68% beter en de de grafische processor is twee keer energie-efficiënter dan zijn voorganger. In vergelijking met de chipset die hieraan voorafging, levert de smartphone 30% betere prestaties, terwijl de vraag naar energie juist met 30% is afgenomen. Maar terwijl het minder energie verbruikt krijg je de beschikking over een behoorlijk grote accu met 4.000 mAh capaciteit. Dit garandeert een langere batterijduur ten opzichte van veel andere smartphones. Als ondersteuning voor de chipset is er 4GB RAM beschikbaar terwijl de opslagruimte uit een chip met 64GB ruimte bestaat. De P Smart Z draait vanuit de doos op Android 9.0 Pie met de EMUI 9 interface.

Camera

Het verkoopargument van de P Smart Z 2019 is uiteraard de 16 megapixel uitschuifcamera. Deze simpele maar ook geavanceerde oplossing is uniek in een Huawei smartphone. Bij normaal gebruik is de frontcamera veilig in de smartphone opgeborgen, maar als de selfiemodus wordt geactiveerd, komt de camera automatisch naar boven. Dit mechanisme wordt door een motor aangedreven en is volledig nieuw door Huawei ontwikkeld. Dus als je een selfie wilt maken, dan zorgt het mechanisme ervoor dat je binnen een seconde een selfie kunt schieten. Bovendien is de pop-up camera uitvoerig getest. En mocht de P Smart Z 2019 uit je handen glijden; de sensors herkennen een vrije val, waarop de camera zo snel mogelijk wordt ingetrokken en potentiële schade wordt geminimaliseerd.

De frontcamera bestaat uit een 16 megapixel sensor met 1.0µm pixels en F/2.2 diafragma. Met behulp van kunstmatige intelligentie herkent de camera 8 verschillende scènes, waaronder blauwe lucht, natuurgroen, interieur en sneeuwlandschappen. En hierdoor wordt automatisch de belichting en achtergrond in portretfoto’s aangepast, waardoor een natuurlijk maar vooral professioneel effect. Verder beschikt de camera over backlight imagery technologie, AI beautymodus en 3D portretbelichtingseffecten. 

Aan de achterzijde is er ook nog een dual-camera, bestaande uit een 16MP + 2MP combinatie van sensors. De 16 megapixel hoofdcamera heeft een f/1.8 diafragma en beschikt over fase detectie autofocus voor het snelle scherpstellen. Als ondersteuning voor deze hoofdcamera is er een secundaire sensor met 2 megapixels, die vooral gebruikt wordt voor het herkennen van diepte. Zo kun je met deze P Smart Z het bekende bokeh-effect nabootsen. En dankzij de vele extra’s features zoals nachtmodus en 480 FPS super slowmotion video’s kun je nog veel meer doen met de dual-camera. Bovendien zijn in de instellingen alle features aan te passen op je eigen eisen en wensen.

Kopen

De Huawei P Smart Z kopen is mogelijk in de kleuren Midnight Black (zwart), Emerald Green (groen) en Starlight Blue (blauw). De smartphone van het Chinese Huawei is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 269 euro. Als de Huawei P Smart Z voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een telefoonabonnement en krediet. De P Smart Z wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider of verkoper. De Huawei P Smart Z abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.