Huawei Mate 20 Lite kopen

9 uit 10 beoordeling

De Huawei Mate 20 Lite kopen? De Lite versie van de Mate 20 is de perfecte middenklasser met krachtige specificaties gecombineerd met een aantrekkelijk ontwerp. In deze prijsklasse geeft het veel voor een relatief lage prijs. Met een 6.3 inch FHD display+, Kirin 710 processor en 4GB RAM hoef je geen zorgen te maken over de snelheid en prestaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 20 + 2 MP en 24 + 2 MP dual-camera’s achter en voor.

Merk:

6,3 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3750 mAh

Beschrijving

Huawei is de snelgroeiende smartphoneproducent uit China dat met spoed op jacht is naar de nummer één positie in de wereld. Met een doorlopende reeks smartphone van de hoogste plank voor een betaalbare prijs neemt het snel de plek in van de gevestigde orde. De Huawei Mate 20 Lite is wederom zo’n smartphone die vooral straalt op het gebied van fotografie en multimedia. Uitgerust met kunstmatige intelligentie maakt de Mate 20 Lite indruk op alle fronten, waarbij vooral ook de prijs opvalt.

Design en display

Smartphones anno 2018 beginnen steeds meer op elkaar te lijken. Waar de Mate 20 Lite enige verschillen toont met de concurrentie is de achterzijde. Er is immers op het eerste gezicht nog maar weinig waarmee het design zich kan onderscheiden van de rest van de nieuwe smartphones. De Mate 20 Lite heeft een gladde achterzijde met in het midden de camera’s en vingerafdrukscanner. Deze zijn verticaal onder elkaar geplaatst met daarnaast de LED-flitser. De behuizing is gemaakt van glas en metaal terwijl het toestel verkrijgbaar is in de kleuren blauw, gold en zwart. De totale afmetingen zijn 158.3 x 75.3 x 7.6 mm bij een gewicht van 172 gram.

Er is een voorkantvullend scherm met aan de bovenkant een inkeping voor de frontcamera en sensors. Met de Mate 20 Lite wijkt Huawei niet af van deze trend. De smartphone is uitgerust met een 6.3 inch FullView display met FullHD+ resolutie. Dit komt neer op een aspect ratio van 19.5:9 en een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Het display van de Huawei Mate 20 Lite vult de voorzijde voor 81%, als dit gegeven belangrijk voor je is. De pixeldichtheid van het scherm ligt op 408 ppi.

huawei mate 20 lite

Hardware

De middenklasser van Huawei wordt aangedreven door de nieuwe en slimme HiSilicon Kirin 710 processor. Kunstmatige intelligentie is ingebouwd in de Kirin 710 processor met acht kernen, welke bijgestaan wordt door 4GB RAM. Er is verder 64 GB aan data op te slaan in het interne geheugen. Mocht je het willen dan kun je dit verder uitbreiden tot maximaal 256 GB met een geheugenkaart. Ontgrendelen is mogelijk met de vingerafdruklezer maar ook is het mogelijk met Face Unlock. Voor wie de smartphone gedurende de dag veel gebruikt is het goede nieuws dat de Mate 20 Lite aan forse batterij aan boord heeft. De accu heeft namelijk een capaciteit van 3750 mAh. Als het dan toch tijd is om de batterij op te laden dan kun je deze opladen met de snellaadfunctie Quick Charge 2.0.

Camera’s met AI-functies

De Huawei Mate 20 Lite heeft in totaal vier camera’s; twee aan de achterkant en twee aan de voorkant. Dit toont aan dat de Mate 20 Lite geschikt is voor mensen die graag foto’s en selfies maken maar tegelijkertijd niet de hoofdprijs willen betalen voor een smarphone. De camera’s gebruiken allen kunstmatige intelligentie om de achtergrond en objecten te herkennen. Zo helpt de AI bij welk licht het beste is voor het behoud van kleuren en de unieke uitstraling van een bepaald moment, waarbij er een keuze is uit verschillende soorten belichting. Bovendien kun je met de camera’s gebruik maken van de cosmetische filters om achteraf bepaalde individuele kenmerken aan te passen, waaronder de gelaatstrekken en huidskleur.

Wat betreft de specificaties van de camera is er niets te klagen. De hoofdcamera aan de achterzijde bestaat uit een 20 megapixel camera met f/1.8 diafragma en 2 megapixels. De frontcamera heeft een 24 megapixel sensor met f/2.0 diafragma en ook een secundaire sensor van 2 megapixels. De 2 megapixel camera’s zijn bedoeld voor het inschatten van diepte waardoor je bijvoorbeeld de bekende Bokeh effecten kunt realiseren.

Verder biedt de hoofdcamera op videogebied de felbegeerde Super slow-motion feature. Met de functie kun je korte 720p clips opnemen met 480 frames per seconde. Een functie als deze in een smartphone in deze prijsklasse komt niet vaak voor.

3D Qmoji

De trendy emoji’s die je tegenwoordig kunt maken met de Apple en Samsung smartphones zijn nu ook beschikbaar bij Huawei. De frontcamera volgt je bewegingen waarna het geanimeerde karakter de bewegingen op het scherm toont. De functie lijkt veel op de Animoji van Apple, alleen heeft het een andere naam met 3D Qmoji. De animaties die je maakt met virtuele karakter kun je opslaan als GIF en versturen naar je vrienden en familie.

Kopen

De Huawei Mate 20 Lite kopen is nu mogelijk. De smartphone van Huawei is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is nog niet bekend. Als de Huawei Mate 20 Lite voor een aanzienlijk lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Mate 20 Lite wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. De Huawei Mate 20 Lite abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.