htc_u11
htc u11

HTC U12 kopen

De HTC U12 kopen? De HTC U12 komt eraan. Op dit moment is de smartphone nog niet door Huawei gepresenteerd. De U12 kopen is nu nog niet mogelijk. Bookmark deze pagina zodat je na de presentatie direct hier de prijzen kunt bekijken.

Category:

HTC U12 Beschrijving

HTC werkt alweer aan de opvolger van de populaire HTC U11, de eerste smartphone met knijpbediening, vermoedelijk de HTC U12 genaamd. Afgelopen jaar introduceerde het Taiwanese bedrijf met de HTC U11 een nieuwe feature die we later ook in de Google Pixel telefoons zagen. De knijpbediening maakt het mogelijk om apps te starten of de camera te openen door in de zijkanten van het toestel te drukken. Er zit ook een verschil in hoe hard er gedrukt wordt. Deze nieuwe feature wordt wederom verwacht in de HTC U12.

Design en display

De behuizing van de U11 was bijna volledig van glas, met een metalen frame tussen de glazen voor- en achterkant. Dit wordt ook in de U12 verwacht. Waar het 2017 model over een 5,5 inch lcd scherm beschikt met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels krijgt de U12 een groter scherm met een nog hogere resolutie. Volgens geruchten krijgt de U12 van HTC namelijk een 4K display. Bovendien kun je er vanuit gaan dat ook de U12 voorzien gaat worden van een display met 18:9 beeldverhouding en kleinere randen. Zonder twijfel zal de U12 een vorm van bescherming krijgen tegen water en stof. Of dit de IP67 certificatie wordt of de IP68 certificatie moet nog blijken.

Specificaties

De HTC U12 krijgt de beschikking over een nieuwe octa-core processor, vermoedelijk de laatste versie van de high-end Snapdragon chipset van Qualcomm. Of de U12 voorzien gaat worden van 4GB of 6GB RAM is nog niet bekend. Het toestel zal naar verwachting op Android 8.0 Oreo draaien.

Camera

Waar concurrenten met de meest inventieve cameracombinaties op de markt komen bleef HTC achter en kreeg de U11 een enkele camera aan de achterkant. Daar moet verandering in komen met een dual-camera introductie in de U12.

Kopen

De HTC U12 wordt naar verwachting in mei 2018 onthuld, een jaar na de introductie van de U11. De prijs is nog onbekend de verwachting is dat het toestel voor meer dan 700 euro verkocht gaat worden. Aangezien de smartphone nog niet gepresenteerd is kun je de U12 nog niet aanschaffen. Er is op dit moment geen officiële informatie over de release van de HTC U12.

Bekijk en vergelijk meer telefoons