BlackBerry KEYone kopen

7 uit 10 beoordeling

Als je een zwak hebt voor de BlackBerry toestellen dan zal de KEYone je niet teleurstellen. Het klassieke toetsenbord is weer aanwezig dat aangevuld wordt met een 4.5 inch display erboven. De Android smartphone heeft een Snapdragon 625 processor met 3GB werkgeheugen en intern is er ruimte voor 32GB dataopslag. Foto’s maak je met de 12 megapixel camera aan de achterzijde of met de 8 megapixel frontcamera.

Merk:

4,5 inch 3 GB RAM 32 GB opslag 3505 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 149.1 x 72.4 x 9.4 mm
GEWICHT 180 gram
BESTURINGSSYSTEEM Android 7.1 Nougat
DISPLAY 4.5 inch display (1080 x 1620 pixels – 433 ppi)
PROCESSOR Octa-core Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625 processor
RAM 3GB
OPSLAGRUIMTE 32GB
APP STORE Google Play Store
CAMERA 12 megapixel camera
FRONT CAMERA 8 megapixels
BATTERIJ 3505 mAh

Terwijl BlackBerry voor veel smartphone gebruikers gezien wordt als vergane glorie is er nog steeds een trouwe aanhang die niet kan wachten tot het nieuwe model onthuld wordt. Op 25 februari 2017 was het voor deze supporters zover: de presentatie van de BlackBerry KEYone. In aanloop naar de presentatie werd het toestel nog BlackBerry Mercury genoemd maar de uiteindelijke naam is KEYone geworden. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft BlackBerry het eerste toestel dat volledig voor TCL gemaakt is aan de wereld getoond. Het design van de aluminium smartphone met soft-touch achterkant is echter de taak van BlackBerry zelf geweest. De smartphone is “impact resistant” wat aangeeft dat het toestel tegen een stootje kan. De afmetingen van het toestel zijn 149.3 x 72.5 x 9.4 mm bij een gewicht van 180 gram.

Display

Als je het over BlackBerry hebt dan herinnert iedereen zich de klassieke toestellen met het toetsenbord onder het display. De KEYone is niets anders, alleen veel beter dan de voorgangers. Het toetsenbord heeft 52 buttons en is met gesture touch te gebruiken als trackpad. Boven het handige QWERTY toetsenbord is er een IPS LCD display van 4.5 inch groot dat een FullHD resolutie heeft met 1620 x 1080 pixels en krasbestendig is. Doordat het toetsenbord ruimte in beslag neemt heeft het display een andere vorm dan normaal is voor een smartphone. Dit zorgt voor 3:2 aspect ratio wat de verhouding van het beeld weergeeft.

Specificaties

De BlackBerry KEYone draait op de krachtige Snapdragon 625 chipset. Deze verbeterde octa-core chipset levert tot twee keer betere prestaties en energie-efficientie. De chipset wordt bijgestaan door 3GB en intern heeft het toestel 32GB opslagruimte beschikbaar. Voor de energievoorziening is het toestel afhankelijk van een 3505 mAh accu die nog sneller opgeladen wordt door de Quick Charge 3.0 functionaliteit. Met de nieuwe Boost modus ingeschakeld wordt de batterij opgeladen in de energiebesparingsmodus waardoor deze sneller vol is. Er kan een verbinding gemaakt worden met het toestel door middel van de USB-C poort maar ook de 3.5mm koptelefooningang is aanwezig.

Software

Het goede nieuws is dat de KEYone een Android smartphone is dat op Android 7.0 Nougat draait. Dit is één van de laatste versies van het besturingssysteem van Google waar bijvoorbeeld ook Samsung en LG smartphones op draaien. De KEYone is de eerste en enige smartphone die op dit moment op de Nougat versie draait. TCL, het bedrijf die het toestel in elkaar gezet heeft, maakte eerder bekend dat de KEYone dicht bij de basis Android versie blijft waardoor er niet veel bloatware geïnstalleerd wordt op de smartphone. Dit komt de snelheid van het systeem ten goede. BlackBerry doet er alles aan om maandelijkse updates naar de smartphone te sturen wat de veiligheid continu verbeterd. Door middel van de DTEK app zijn verschillende instellingen eenvoudig aan te passen zoals het veiligheidsniveau.

Camera

De KEYone is niet te vergelijken met oude modellen zoals de Torch, Bold en Curve. Dit geldt met name voor de cameraspecificaties. De nieuwe smartphone van BlackBerry beschikt aan de achterzijde over een 12 megapixel sensor met LED flitser, Sony IMX378 sensor en een diafragma van f/2.0. Video’s zijn met deze camera op te nemen in 4K beeldkwaliteit. Aan de voorkant is er een 8 megapixel frontcamera.

Kopen

De KEYone van BlackBerry is beschikbaar in het zwart. De smartphone van het Canadese bedrijf is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is €599,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het middensegment. Als de KEYone voor een aanzienlijk lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De smartphone wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. Het maandtarief bestaat bij een toestel met abonnement uit de termijnbetaling van het toestel en een deel is voor de belbundel. De BlackBerry KEYone abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.

Video