BlackBerry KEY2 LE kopen

8 uit 10 beoordeling

De BlackBerry KEY2 LE kopen? De klassieke QWERTY-smartphone heeft uitstekende specificaties met een stijlvol uiterlijk. Dit is het budgetmodel van de KEY2 met een bijpassend prijskaartje. Met een 4.5 inch display, Snapdragon 636 processor en 4GB hoef je geen zorgen te maken over de snelheid en prestaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 12 + 5 MP dual-camera of de 8 MP frontcamera.

Merk:

4,5 inch 4 GB RAM 32 GB opslag 3000 mAh

Beschrijving

De BlackBerry KEY2 LE is de opvolger van de BlackBerry KEY2 welke eerder in 2018 geïntroduceerd is. Wie op zoek is naar een nieuw en klassiek BlackBerry toestel dan is de KEY2 een prima optie. Het kan echter goedkoper en dat is precies waar de KEY2 LE voor op de markt is gebracht. De BlackBerry KEY2 LE is de goedkopere versie van de reguliere BlackBerry KEY2. Met uitgeklede specificaties, maar nog altijd meer dan voldoende voor de gemiddeld gebruiker, is de KEY2 LE een aantrekkelijk alternatief op de duurdere KEY2.

Design

Wat betreft het design heeft de KEY2 LE wat wijzigingen gekregen ten opzichte van de KEY2. Het grootste verschil is het materiaal dat gebruikt is. Bij de KEY2 LE is de behuizing van plastic gemaakt met een metalen frame ertussen. Voor de rest zijn het vooral de kleuren die afwijken maar verder zijn er geen wijzigingen. De afmetingen zijn 153 x 76.6 x 9.8 mm en weegt 155 gram.

Display

Het toestel heeft een 4,5 inch display met een resolutie van 1080 x 1620 pixels. Met deze combinatie is het beeldscherm hetzelfde als dat van de grote broer, KEY2. De pixeldichtheid van het display ligt op 434 pixels per inch wat uiterst goed is voor een display om een hoge gedetailleerdheid te waarborgen. Verder heeft het scherm een wat vreemd 3:2 beeldverhouding maar dit is niet anders mogelijk. Door het klassieke toetsenbord eronder is er nu eenmaal geen ander display mogelijk en blijft de beeldverhouding wat anders dan normaal. Het glas van het scherm is bovendien beschermd voor krassen en barsten met behulp van Corning Gorilla Glass, een sterk schermtype dat in smartphones gebruikt wordt.

Hardware

De KEY2 LE wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 636 processor en 4GB RAM. Deze specificaties zijn wat minder goed dan de Snapdragon 660 en 6GB RAM van de KEY2 maar in de praktijk zul je waarschijnlijk niet veel verschil merken. Intern heeft de smartphone 32GB opslagcapaciteit beschikbaar voor de opslag van video’s en afbeeldingen maar er is ook een 64GB-versie te koop. De opslagruimte kan met microSD uitgebreid worden tot 256GB. De KEY2 LE draait op Android 8.1 en beschikt over een batterij met 3000 mAh capaciteit.

Camera

De smartphone heeft een 12 + 5 megapixel dual-camera aan de achterzijde. De eerste camera heeft een diafragma van f/2.2, de secundaire camera een diafragma van f/2.4. Met behulp van allerlei features zoals fase detectie autofocus, Dual-LED dual-tone flitser en HDR wordt je geholpen bij het maken van de beste foto’s. Aan de voorkant is er een 8 megapixel camera.

Kopen

De smartphone van het Canadese BlackBerry kun je kopen in de kleuren zwart, goud en rood. De BlackBerry KEY2 LE kopen is mogelijk vanaf de releasedatum in oktober 2018. De smartphone van BlackBerry is dan via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de midrange-smartphone is 399 euro voor de 32GB variant en 429 euro voor de 64GB versie. Als de BlackBerry KEY2 LE voor een aanzienlijk lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De smartphone wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. De BlackBerry KEY2 LE abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.