BlackBerry DTEK60 kopen

8 uit 10 beoordeling

De DTEK60 is een geavanceerde smartphone uit de stal van BlackBerry, ooit de marktleider op het gebied van mobiele telefoons. De DTEK60 geldt als het 2016 vlaggenschip model voor BlackBerry. De 5,5 inch grote phablet beschikt over een supersnelle processor, voldoende werkgeheugen maar ook over de laatste technologieën. De Android smartphone heeft 32GB opslagruimte, een microSD slot en een grote batterij met 3000 mAh capaciteit. De indrukwekkende camera heeft maar liefst 21 megapixel en het toestel is maar 7 mm dik.

Merk:

5,5 inch 4 GB RAM 32 GB opslag mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 153.9 x 75.4 x 7 mm
GEWICHT 165 gram
BESTURINGSSYSTEEM Android 6.0 Marshmallow
DISPLAY 5.5 inch, 1440 x 2560 pixels (534 ppi)
PROCESSOR Snapdragon 820 processor
RAM 4GB
OPSLAGRUIMTE 32GB
APP STORE Google Play Store
CAMERA 21 megapixel camera, 4K (fase detectie autofocus, Dual-LED flitser, HDR)
FRONTCAMERA 8 megapixel, 1080p
BATTERIJ Li-on 3000 mAh batterij

De BlackBerry DTEK60 is in oktober 2016 gepresenteerd door het Canadese bedrijf. Hoewel het toestel de naam van BlackBerry draagt heeft Alcatel de smartphone geproduceerd. Het is de tweede DTEK smartphone nadat in de zomer van 2016 de DTEK50 uitgebracht werd. Het design van de smartphone heeft niets te doen met de stijl waar BlackBerry bekend om staat. Er is geen fysiek toetsenbord en het toestel heeft afgeronde hoeken en randen waardoor het goed in de hand ligt. De vingerafdrukscanner bevindt zich aan de achterzijde. De HTC smartphone heeft afmetingen van 153.9 x 75.4 x 7 mm bij een gewicht van 165 gram.

Display

Het display van de DTEK60 is 5,5 inch groot waardoor het in de categorie phablets valt. Het display heeft een hoge Quad HD resolutie met 1440 x 2560 pixels. Dit komt neer op 534 pixel per inch wat behoorlijk hoog is voor een smartphone display. Dit leidt tot veel details en een scherp beeld tijdens games en video’s. Het glas is beschermd tegen krassen.

Hardware

De BlackBerry DTEK60 heeft aan de binnenkant een supersnelle processor. Dit is de premium Snapdragon 820 processor van de bekende chipfabrikant Qualcomm. De 820 processor is één van de snelste processors die op dit moment gebruikt in smartphones. Om een goede gebruikservaring te bieden wordt de processor ondersteund door 4GB RAM en een Adreno 530 grafische chip. Met deze specificaties doet de DTEK60 niets onder voor veel andere vlaggenschip modellen. Er is een interne opslagruimte van 32GB aanwezig maar dit kan uitgebreid worden met een microSD kaart als het niet genoeg is. De DTEK60 draait niet op het BlackBerry besturingssysteem maar op Android 6.0 Marshmallow. Anders dan veel andere smartphones wordt de DTEK60 uitgerust met snelle updates op het besturingssysteem zodat de laatste beveiligingslekken zo snel mogelijk gedicht worden. Het toestel beschikt hiernaast over een batterij met 3000 mAh capaciteit.

Camera

Op het gebied van de camera is het goede nieuws dat de specificaties ruim in orde zijn. Zo heeft de DTEK60 een uitmuntende 21 megapixel camera met een diafragma van f/2.0 en dual-tone LED flitser aan de achterkant. De camera schiet video’s in 4K en beschikt over vele features zoals fase detectie autofocus, HDR, geo-tagging, touch focus, gezichtsherkenning en panoramamodus. Aan de voorkant is er een 8 megapixel camera te vinden met f/2.2 diafragma. Met deze camera schiet je video’s in 1080p.

Kopen

De DTEK60 van BlackBerry is alleen verkrijgbaar in het zwart. De phablet van BlackBerry is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de premium smartphone is €579,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het premium segment en gaat het de concurrentie aan met vlaggenschip modellen van andere fabrikanten. Als de BlackBerry DTEK60 voor een lage toestelprijs wordt verkocht of zonder bijbetaling dan is dit in combinatie met een 1- of 2-jarig abonnement. De BlackBerry DTEK60 wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. Het maandtarief bestaat bij een toestel met abonnement uit de termijnbetaling van het toestel en een deel is voor de belbundel. De BlackBerry DTEK60 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.