Ben je niet helemaal tevreden met je huidige sim only provider en denk je er aan om te switchen? Het is niet zo moeilijk als je in eerste instantie denkt en kan je veel voordelen opleveren. De meeste mensen denken dat het een lastig proces is om over te stappen naar een andere provider maar dat is niet het geval. Anderen zitten met een mobiele telefoon die een simlock heeft en hierdoor gebonden is aan de huidige provider. Afhankelijk van de leeftijd van de mobiele telefoon is het mogelijk dat de simlock snel en gratis verwijderd kan worden.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van switchen van providers zijn niet moeilijk te begrijpen; het levert vaak een aanzienlijke kostenbesparing op. Het is niet ondenkbaar dat een wijziging van provider meer dan honderd euro op jaarbasis kan schelen en vaak zelfs nog veel meer. Er zijn nog meer voordelen. Zo zijn er providers die de snelheid van internet verlagen naar 64 Kbps als de datalimiet bereikt is. Hierdoor zijn er geen extra kosten voor het gebruik van internet buiten de bundel. Andere providers bieden hiernaast flexibele contracten aan met een looptijd van slechts een maand. Zo kan het veranderen van provider je de mogelijkheid geven om te profiteren van al deze voordelen die je huidige provider niet biedt.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het overzicht maken

Wat je niet moet doen is direct de websites bezoeken van de provider om zo een ander abonnement te kiezen. Het vinden van een goed abonnement begint bij jezelf en je behoeften. Hoeveel minuten heb je nodig en hoeveel mb’s verbruik je gemiddeld per maand? Neem bijvoorbeeld de facturen van de afgelopen maanden bij de hand en berekenen het aantal sms’jes, minuten en mb’s dat je maandelijks verbruikt hebt. Maak hiernaast een berekening met de databundel calculator op deze website. Als je dit overzicht hebt gemaakt dan heb je een goed beeld van de eisen die je moet stellen aan een abonnement bij een nieuwe provider.

Een nieuw sim only abonnement zoeken

Met het overzicht klaar is het tijd om de abonnementen te vergelijken. Dit doe je niet door de websites van de providers te doorzoeken naar het assortiment abonnementen. Als je deze route neemt ben je vele uren kwijt om een vergelijking te maken. Waarom uren tijd in iets steken terwijl het ook makkelijker kan? Met een vergelijkingstool voor sim only abonnementen weet je binnen enkele minuten welk abonnement en van welke provider het beste bij je past. Je hoeft alleen maar je behoeften aan te geven waarna automatisch de beste abonnementen getoond worden.

Wijzigingen van tarieven

De tarieven van sim only abonnementen veranderen continu waarbij het niet ongewoon is dat de tarieven meerdere keren per week wijzigen. In een tijd waarin providers het elkaar lastig maken door doorlopend nieuwe acties te introduceren om nieuwe klanten te lokken is het verstandig om je niet voor een lange tijd aan een provider te binden. Een kortlopend contract met een geringe looptijd biedt de beste mogelijkheid om geregeld van de acties te profiteren. Voor mensen met een budget is dit een kostenbesparende strategie om zo weinig mogelijk te betalen voor het bellen, sms’en en internetten.

Telefoonnummer behouden

Eén van de twijfels onder personen die een nieuwe mobiel willen kopen is of men het telefoonnummer kan behouden. Het behoud van je telefoonnummer is altijd mogelijk. Dit is zelfs in de Nederlandse Telecommunicatiewet vastgelegd. Bij de aanvraag van een abonnement bij een andere provider wordt in alle gevallen gevraagd of je je nummer mee wilt nemen. De nieuwe provider regelt vervolgens de verhuizing van je telefoonnummer naar de nieuwe provider.

Stap voor stap

  1. Controleer of je abonnement al afgelopen is.
  2. Zoek een betere sim only deal dan wat je nu hebt.
  3. Vraag bij de huidige provider na of ze iets beters kunnen aanbieden.
  4. Zorg ervoor dat er geen simlock op de mobiele telefoon zit. Zo ja, verwijder dan eerst de simlock van de mobiele telefoon.
  5. Geen betere deal bij je huidige provider? Sluit dan het nieuwe abonnement af.
  6. Geef tijdens de aanvraag aan of je je nummer wilt behouden.
  7. Zeg je huidige abonnement nog niet op. Dit doet de nieuwe provider voor je.
  8. Gebruik de nieuwe simkaart pas op de datum dat het nieuwe abonnement start.