Als je een nieuw abonnement afsluit met een nieuwe telefoon dan wordt er meestal niets meer gedaan met de oude telefoon. Bewaar jij het als reservetoestel of verkoop je je telefoon? Als je er niets mee doet en nooit meer van plan bent om het te gaan gebruiken dan is het uiterst zonder. De oude telefoon wordt in een la gelegd en er wordt niet meer naar omgekeken: dat is hoe het meestal werkt. Wat veel mensen niet weten is dat je je oude telefoon kunt verkopen aan een opkoper, ook als het toestel stuk is. In plaats van de oude telefoon in de la te leggen kun je deze recyclen. Afhankelijk van het merk, model en de conditie van de telefoon kun je er nog veel geld voor krijgen. Voor sommige telefoons kun je nog 400 euro krijgen terwijl er ook telefoons zijn waar je vrijwel niets voor krijgt.

Telefoon opkopers

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met het opkopen van oude telefoons. Al deze bedrijven willen graag je oude telefoon recyclen en willen daar graag voor betalen. Wat deze bedrijven doen is het opknappen van oude modellen met nieuwe onderdelen zodat deze weer voor een hogere prijs verkocht kunnen worden. Zo heeft het milieu er geen last van, worden onderdelen hergebruikt en kunnen mensen hetzelfde model goedkoper kopen onder de noemer refurbished. De ene opkoper biedt meer dan de andere opkoper en daarom loont het om de prijzen van de opkopers te vergelijken. De verschillen kunnen enorm zijn voor exact hetzelfde merk en model. Bekijk welke opkopers beschikbaar zijn voor jouw telefoon op Telefoonverkopen.com.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het maken van de keuze

Zodra je de prijzen van de opkopers hebt vergeleken is het tijd om een keuze te maken. Kies de opkoper met de beste prijs maar let er wel op dat de opkoper betrouwbaar is. Hier kun je achter komen door de ervaringen van anderen te lezen. Zodra je een keuze gemaakt hebt en de stappen voor de verkoop hebt doorlopen dan ontvang je een envelop die naar je opgestuurd wordt. Je stopt de oude telefoon erin en stuurt de envelop terug. Het is ook mogelijk dat je een verzendlabel kunt uitprinten. Dit label plak je op de doos waarna je de telefoon gratis kunt versturen naar de opkoper. Als je oude telefoon aangekomen is bij de opkoper dan wordt deze gecontroleerd waarna het geld zo snel mogelijk overgemaakt wordt naar je bankrekening.