Prepaid

Beste prepaid deals

Prepaid bellen kan je veel geld besparen. Met een prepaid deal zijn er geen vaste maandelijkse kosten. Je kunt beltegoed kopen als je beltegoed op raakt. Als je merkt dat je je telefoon niet vaak gebruikt om te bellen dan kan prepaid bellen je veel geld besparen.

Beste prepaid deal vinden

Met een prepaid simkaart kun je beltegoed kopen welke je gebruikt voor het bellen, sms’en en internetten. Er zijn geen andere kosten die vergeleken kunnen worden. Het vergelijken van prepaid deals begint daardoor met het vergelijken van de tarieven. Bekijk de tarieven van de providers voor het bellen, sms’en en internetten en leg deze naast elkaar.

Top 4 prepaid sim only

Provider Bellen SMS MB Beltegoed Prijs Bekijken
1 Simyo € 0,10 € 0,10 € 0,01 € 7,50 € 5,- Bekijken
2 Telfort 15 € 0,15 € 0,15 € 0,02 € 10,- € 7,50 Bekijken
3 T-Mobile € 0,15 € 0,10 € 0,05 € 10,- € 9,99 Bekijken
4 Vodafone € 0,30 € 0,15 € 0,01* € 5,- € 0,- Bekijken
* € 1 per 100 MB per dag

Welk netwerk moet ik kiezen?

Bij het kiezen van een prepaid deal heb je de keuze uit meerdere providers. Er zijn vier netwerken in Nederland actief. Dit zijn Tele2, T-Mobile, Vodafone en KPN. Naast deze vier providers zijn er nog MVNO’s. Deze maken gebruik van één van deze netwerken maar opereren volledig zelfstandig onder een eigen naam. Dit zijn providers zoals Simyo, Ben en hollandsnieuwe. De MVNO’s hebben meestal lagere tarieven dan de grote netwerkproviders.

Voordelen van prepaid bellen

  • Lage kosten – er zijn geen minimale maandelijkse kosten
  • Geen hoge rekeningen – je komt niet voor verrassingen te staan
  • Geen abonnement – je kunt switchen van provider wanneer je wilt
  • Anoniem – het is mogelijk om anoniem te bellen
  • Beschikbaar voor minderjarigen – dit is niet het geval met een abonnement

Hoe werkt prepaid bellen?

Om prepaid te kunnen bellen is een telefoon nodig. Er zijn veel prepaid telefoons beschikbaar maar het is ook mogelijk om een los toestel te kopen. Een los toestel is een telefoon zonder simkaart. Er moet dan apart een prepaid simkaart gekocht worden om te kunnen bellen. Als je de prepaid simkaart hebt en de telefoon dan kun je bellen, sms’en en internetten tot het beltegoed op is. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat er altijd wat beltegoed over is zodat je niet zonder beltegoed komt te zitten. Beltegoed kan gekocht worden in supermarkten, benzinestations maar ook via de website van de provider.

Opwaarderen beltegoed

Wanneer het beltegoed opraakt is het verstandig om direct op te waarderen voordat het beltegoed op is. Als het beltegoed op is kunt u namelijk helemaal niet meer bellen. U bent dan nog wel gewoon bereikbaar. Het opwaarderen kan door een opwaardeerkaart te kopen in een winkel of tankstation. Er is meestal de keuze uit 10, 20 en 50 euro opwaardeerkaarten.

Kosten van prepaid bellen

De totale kosten die u hebt bij prepaid bellen zijn het starttarief dat wordt berekend aan het begin van een gesprek en de kosten van het gesprek zelf. De kosten worden per minuut berekend. Belt u maar een paar seconden dan wordt er meestal de volledige minuut afgeschreven van het beltegoed. De gesprekskosten hangen af van het tijdstip, of u naar een vast of mobiel nummer belt of vanuit het buitenland en natuurlijk de provider. Voor mms en sms berichten wordt normaliter een vast bedrag gerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *