Telefoons die gekocht worden hebben meestal een garantieperiode van twee jaar. De garantie geldt vanaf de datum dat de telefoon gekocht wordt. De garantie die geboden wordt op een telefoon verschilt per fabrikant. Wat precies onder de garantie valt van een fabrikant is te lezen op de website van de fabrikant. De telefoon valt hiernaast onder de bescherming van het Nederlandse consumentenrecht.

Wat valt onder de garantie?

Alle mechanische schade en mankementen of andere gebreken aan de telefoon die niet door de eigenaar of iemand ander veroorzaakt zijn vallen onder de garantie. Als je zelf geen schuld hebt, of iemand anders, dat de telefoon niet meer naar behoren werkt dan heb je recht op reparatie van de telefoon of vervanging. Dit geldt alleen als het binnen de garantieperiode ontstaan is. Schade die per ongeluk veroorzaakt wordt, of het kwijtraken en diefstal van de telefoon vallen niet onder de garantie.

Software

Een onderdeel van de dekking is ook de software op de telefoon. Als het toestel niet goed werkt doordat de software voor een probleem zorgt dan valt dit ook onder de garantie. Het toestel moet naar behoren werken. Als het dit niet doet dan is de fabrikant verplicht om dit te herstellen. De fabrikant kan het toestel vervolgens repareren of vervangen.
De garantie van de telefoon verloopt in de volgende gevallen:

  • het toestel nat is geweest
  • simlock niet officieel laten verwijderen
  • de telefoon is al eerder onofficieel geopend
  • jailbreak van de telefoon
  • installeren van eigen software