Een nieuwe telefoon nodig of mag je een nieuw toestel uitkiezen? Waar moet je dan in hemelsnaam beginnen. Nadat je al een tijdje niet op het telefonienieuws gelet hebt ben je totaal niet meer op de hoogte. Hoe vind je dan een nieuwe telefoon? Je kunt snel kiezen voor één van de beste telefoons van 2017 of je gaat zelf op zoek. Aan de hand van dit stappenplan leggen we het aan je uit.

Wat heb je nodig?

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon denk er dan eerst over na wat je precies nodig hebt. Noteer de mogelijkheden die een telefoon moet hebben voordat je op zoek gaat. Wat gebruik je veel op een telefoon en wat gebruik je niet? Door te noteren wat je echt nodig hebt kun je gerichter op zoek gaan naar een nieuwe telefoon. Wil je bijvoorbeeld niets anders dan een Apple smartphone? Dan hoef je niet bij de Android telefoons te zoeken. Je hebt dan alleen de keuze uit de iPhone modellen. In dit overzicht staan alle Apple smartphones, gesorteerd op nieuwheid. In dit overzicht kun je zoeken tussen alleen Android telefoons.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De eerste keuze is die van het besturingssysteem. Als je deze keuze gemaakt hebt dan kun je je keuze nog verder filteren. Zoek je een budget model of een duurder high-end model zoals de iPhone 8? Op onze website kun je zoveel filteren als je wilt op meerdere eigenschappen zoals de displaygrootte, opslagruimte en natuurlijk op het smartphonemerk.

Recensies

Als je eenmaal weet wat je zoekt in een telefoon dan is het makkelijker zoeken. Op veel vergelijkingswebsites is het mogelijk om recensies te vinden over telefoons. Bekijk de specificaties van de telefoons die je interesse wekken en lees wat de mogelijkheden zijn. De recensies geven een eerste indruk van een telefoon. Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken dan is het mogelijk om de telefoons eerst in een telefoonwinkel te bekijken. Je kunt de telefoon dan vasthouden en beter bekijken. Vervolgens is het verstandig om op Mobielkopen.net naar een goede aanbieding te zoeken. Wij vergelijken alle Nederlandse providers en werkelijk alle beschikbare abonnementen.

Verbruik

Bekijk hoeveel internet je verbruikt, hoeveel je belt en hoeveel sms’jes je verstuurt. Dit is erg belangrijk als je een goede aanbieding wilt vinden. Zodra je weet wat je verbruik is kun je hier het abonnement op aansluiten. Kies een abonnement dat aansluit op het verbruik. Als je hier niet op let dan wordt er al snel teveel betaalt voor het abonnement. Als je te weinig minuten, data en sms’jes neemt dan betaal je alsnog teveel aangezien het verbruik buiten de bundel veel duurder is.

De makkelijkste manier om het verbruik te meten is door de telefoonrekeningen te bekijken. Doe dit niet alleen voor de laatste maand maar voor het afgelopen half jaar. Neem het gemiddelde verbruik over al deze maanden. Mogelijk is het online ook te bekijken in het afgesloten gebruikers gedeelte. Hiernaast is het mogelijk om de provider te bellen om te vragen naar het verbruik.