Vrijwel alle smartphones die vandaag de dag op de markt komen hebben een display gemaakt van Gorilla Glass. Sinds de introductie van de eerste iPhone is dit type glas de standaard geworden voor smartphones. Gorilla Glass wordt gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Corning. Het glas dat gemaakt wordt door Corning is speciaal behandeld en hierdoor veel sterker dan normaal glas. Gorilla Glass helpt om krassen en barsten in het display te voorkomen. Inmiddels is de vierde generatie van Gorilla Glass in opkomst.

Versterkt glas

De smartphone is voor veel mensen één van de belangrijkste elektronische apparaten. Iedere dag wordt de smartphone veelvuldig gebruikt waardoor de kans op schade groot is. Iedereen verwacht dat de smartphone samen met de sleutels in de broekzak gestopt kan worden of in een tas met veel andere spullen. Zonder versterkt glas is het niet mogelijk om dit zonder schade te doen. Versterkt glas zoals Gorilla Glass zorgt ervoor dat het display beschermd is tegen krassen en barsten.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Corning

De eerste iPhone uit 2007 was een nieuw type mobiele telefoon met een groot touch display. Door het grotere display werd ook het risico op krassen op het display groter. Om deze reden ging Apple op zoek naar een sterker type glas. In de zoektocht naar het sterkere glas kwam Apple terecht bij een glasfabrikant in Kentucky. Dit bedrijf heet Corning. De glasfabrikant had een sterker type glas ontwikkeld dat Gorilla Glass werd genoemd. Apple was de eerste smartphone producent die het glas gebruikte in een smartphone. Sindsdien is Corning sterk gegroeid doordat niet alleen Apple gebruik wilde maken van het glas maar de andere smartphone producenten ook. Op dit moment is Gorilla Glass de standaard voor het glas in smartphones. Corning heeft niet stilgezeten. Het bedrijf is nog steeds bezig om het glas te verbeteren door het sterker te maken, dunner en lichter.

Hardheid

De hardheid van een materiaal wordt aangegeven door de schaal van Mohs. Dit is een schaal van 1 tot 10.

  • Talk is een 1
  • Gips is een 2
  • Staal is een 5
  • Normaal glas is een 5
  • Gorilla Glass is een 6.8
  • Saffier is een 9
  • Diamanten zijn een 10