Huawei

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

Huawei

Huawei is een Chinees technologiebedrijf dat is opgericht in 1987. Het is gevestigd in Shenzhen, China. Het bedrijf levert apparaten voor telecommunicatie waarbij het niet alleen smartphones fabriceert maar ook andere producten. Zo maakt Huawei ook de netwerken die nodig zijn om te kunnen bellen, sms’en en internetten. Op het gebied van telecommunicatie netwerken is Huawei de grootste speler ter wereld. Op dit moment is Huawei actief in meer dan 170 landen en heeft het wereldwijd meer dan 170.000 werknemers. China is nog steeds de belangrijkste markt voor Huawei. Ongeveer een derde van de omzet wordt in Europa behaald. Dit is opvallend aangezien Huawei pas sinds 2012 smartphones en tablets aanbiedt in Europa.

Huawei smartphones

Het bedrijf doet het niet alleen goed op de markt van netwerken maar ook op de markt van smartphones. In Nederland heeft Huawei binnen een aantal jaren naam gemaakt. De betaalbare smartphones zijn inmiddels bij vrijwel iedere Nederlander bekend. In 2015 verkocht Huawei wereldwijd voor het eerst meer dan 100 miljoen exemplaren. Met deze afzet behoort Huawei bij de top drie van de wereld met een geschat marktaandeel van 10 procent. De smartphones draaien op het Android besturingssysteem. In de eerste jaren werden alle populaire toestellen van het bedrijf aangeduid met Ascend. Daar zijn ze echter vanaf gestapt na de achtste generatie. De modellen die hierna volgden ging verder zonder de Ascend naamsaanduiding. Zo kwam na de Ascend P7 niet de Ascend P8 maar de Huawei P8.

Populaire Huawei toestellen

Huawei heeft een aantal populaire modellen in het assortiment waarbij de prijs/kwaliteit verhouding enorm hoog is. Voor een schappelijke prijs heb je bij de Chinese producent een smartphone met indrukwekkende specificaties en prestaties. Van de Huawei mobiele telefoons zijn de “P” en “Mate” lijnen de paradepaartjes. Smartphones die het goed deden zijn bijvoorbeeld de Huawei P8 en P9 en in de Mate categorie zijn dit de Mate S en Mate 9. Deze lijnen worden apart van elkaar geïntroduceerd op de markt. Een nieuwe smartphone in de “P” serie wordt doorgaans rond april geïntroduceerd terwijl de “Mate” serie modellen aan het eind van het jaar rond de maand november gepresenteerd worden.

Huawei abonnementen

De smartphones van Huawei zijn in Nederland met abonnement verkrijgbaar maar eveneens als los toestel. De prijzen van een telefoon lopen uiteen van 100 tot 200 euro voor een budget model tot 700 euro voor een premium smartphone. De prijzen van het toestel zijn lager bij een Huawei abonnement. Er wordt een “korting” op het toestel gegeven door de provider maar deze kosten moeten wel degelijk terugbetaald worden met behulp van een abonnement.