Dropbox is een handig hulpmiddel voor de opslag van bestanden die je overal en altijd kunt benaderen. Het maakt niet uit waar je bent, als er een internetverbinding is kun je bij de bestanden komen. Dit kan bijvoorbeeld via een smartphone met de Dropbox app maar het kan ook vanaf de desktop computer of laptop. Met Dropbox is het eenvoudig om foto’s, documenten en andere bestanden te delen met meerdere apparaten. Deze bestanden worden opslagen in een Dropbox folder die zich in de cloud bevindt. Deze cloud folder kun je vanaf ieder apparaat met een internet verbinding bereiken. Als je bijvoorbeeld een foto wilt opslaan dan sleep je deze naar de Dropbox folder waarna het op al je apparaten beschikbaar is waarop Dropbox geïnstalleerd is. Het werkt op bijna alle apparaten waarbij je met één account ingelogd kunt zijn op meerdere apparaten zoals de laptop, pc, tablet en smartphone.

Waarom Dropbox gebruiken?

De meeste mensen gebruiken Dropbox als een eenvoudige opslagruimte dat overal bereikbaar is. Dropbox levert een goede back-up mogelijkheid in de cloud. Doordat de bestanden niet lokaal opgeslagen worden is er minder risico op het verlies van de documenten als een apparaat crasht en de gegevens niet meer te bereiken zijn. Hetzelfde geldt voor een brand waarbij alle apparaten vernietigd zijn. De gegevens zijn dan nog steeds te bereiken via de Dropbox account.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Cloud opslag

Het grote voordeel is dat het op alle apparaten bereikbaar is. Dit is handig als je op je smartphone iets aan iemand wilt laten zien wat je gemaakt hebt op de tablet of pc. Dropbox wordt ook gebruikt in groepsverband waarbij een groep personen toegang heeft tot dezelfde map. Het is op deze manier eenvoudig om bestanden te delen met de groep. Het lijkt dan net of iedereen op dezelfde computer aan het werk is. Als je snel een Excel sheet wilt laten zien aan een collega dan sleep je het bestand naar de Dropbox folder waarna de collega het bestand op de eigen computer kan openen.