Beste telefoon 2017

top 2017 telefoonsSmartphones spelen anno 2017 een immens grote rol in ons dagelijkse leven. Het eerste dat we doen na het ontwaken is het controleren van de laatste updates in social medialand en aan het einde van de dag nemen we de telefoon mee naar bed. We willen steeds meer doen op de smartphone en checken updates meer dan 85 keer per dag; alleen de internetbrowser is allang niet meer genoeg.

Deze vraag om meer en meer features heeft geleid tot een ontelbaar aantal functionaliteiten op de smartphone. Draadloos betalen met NFC, drukgevoelig scherm met 3D Touch, irisscanner voor de ontgrendeling; het zijn voorbeelden van de alsmaar toenemende technologische ontwikkelingen. De smartphone camera is zelfs al zover geperfectioneerd dat de digitale camera steeds minder verkocht wordt. Met de tientallen keuzes, verschillende varianten en de duizenden abonnementen is een keuze maken niet eenvoudig. Daar helpen wij je bij.

Het beste van het beste

Op zoek naar de beste smartphone van 2017? We hebben alle telefoons van dit jaar vergeleken en in dit duidelijke overzicht naast elkaar gezet. Je wilt natuurlijk niet alleen waar voor je geld maar ook de beste kwaliteit telefoon die je van je zuurverdiende geld kunt kopen. Als je smartphone op ieder moment van de dag binnen handbereik is dan wil je natuurlijk niet zomaar een smartphone; alleen het allerbeste voor jou. Kies de telefoon die bij je past uit onze toplijst met de beste Android en Apple telefoons van 2017.

Beste telefoons van 2017

Wat is de beste telefoon van 2017?

Je kunt ons op ons woord geloven dat dit de beste smartphones van dit jaar zijn. Het is echter niet verkeerd om te weten waar we naar kijken bij deze selectie. Op deze pagina vind je de vlaggenschip modellen voor dit jaar. Dit zijn de beste toestellen van alle fabrikanten zoals Apple, Samsung en Huawei maar ook van de minder bekende producenten die in Nederland leveren. Hier hebben we naar gekeken om onze selectie te maken.

Processor

Snapdragon chipDe rekenkracht die nodig is om alle functies op je telefoon tot leven te laten komen is afkomstig uit de processor. Dit is een kleine chip die onder het display verstopt zit. In de praktijk bepaald deze chipset voor een groot deel hoe snel de smartphone in gebruik is. Een onderdeel van de prestaties van de processor zijn de rekenkernen (cores in het Engels). Over het algemeen geldt hoe meer rekenkernen, hoe beter. Voor de beste smartphones van 2017 betekent dit 2, 4 of 8 rekenkernen. Dit wordt vaak getoond in de specificaties lijst met dual-core, quad-core en octa-core. Hiernaast speelt de kloksnelheid van de kernen een rol. Dit wordt vaak weergegeven in GHz oftewel Gigahertz.

RAM

RAM is de afkorting voor Random Access Memory, ook wel het werkgeheugen genoemd. Het RAM is een essentieel onderdeel voor een snelle smartphone. Door voldoende werkgeheugen kan de processor optimaal draaien. Het werkgeheugen zorgt ervoor dat belangrijke processen snel opgeslagen worden in dit geheugen zodat de apps sneller starten, laden en presteren. Jaren geleden was 512MB RAM nog voldoende maar vandaag de dag is 4GB RAM de minimale vereiste voor een goede smartphone. De enige uitzondering op de regel zijn de smartphones van Apple. Deze leveren nog altijd uitzonderlijke prestaties met minder werkgeheugen. Voor de beste Android en iOS telefoons van 2017 betekent dit 2, 4, 6 of 8GB RAM. De combinatie van het werkgeheugen en processor bepalen voor een groot deel de prestaties van een telefoon. De prestaties waar we naar kijken worden vergeleken door verschillende benchmarks zoals Antutu, Gfxbench en Geekbench.

Display

Hoewel de displaygrootte primair een persoonlijke keuze is geldt dit niet voor de resolutie. Smartphones met een hoge resolutie vertonen de beelden scherper en gedetailleerder. De pixeldichtheid is één van de factoren die de details in een scherm voorspelt.  Voor een eersteklas mobiele telefoon is minimaal een Full HD resolutie de regel maar een Quad HD resolutie is nog beter. Hoe groter het scherm, hoe groter de resolutie moet zijn. Smartphones met een resolutie lager dan Full HD komen niet in aanmerking voor de toplijst met beste smartphones. Hiernaast kijken we naar de sterkte van het glas en of het om het gerenommeerde Gorilla Glass gaat of niet.

Camera

Op het gebied van de camera denkt iedereen aan megapixels. Hoewel het aantal megapixel een goed beeld geeft van de kwaliteit van de camera is het niet alleen het aantal MP waar we naar kijken. Immers, een camera met 12 megapixels is in de praktijk in staat om mooiere foto’s te schieten dan een 20 megapixel camera. We kijken ook naar de grootte van het diafragma en videokwaliteit. Een camera die met de tijd meegegaan is biedt tegenwoordig de mogelijkheid om in 4K video op te nemen. Als extra zijn er nog smartphones met dual-camera’s, optische beeldstabilisatie en afwijkende frontcamera’s met meer mogelijkheden. Bij de beoordelingen van de camera’s gaan we uit van de DxOMark tests.

Opslagruimte

Hoewel de capaciteit van je bestanden voor veel mensen niet van doorslaggevend belang zijn is dit wel een onderdeel van onze beoordelingen. Deze capaciteit heb je nodig voor de opslag van foto’s die je maakt, video’s die je schiet en apps die je download evenals alle content die je op je telefoon zet. Voor een smartphone die zich als één van de beste bestempeld is een minimale opslagruimte vereist van 32GB. Dit is tegenwoordig het instapmodel voor vrijwel alle vlaggenschip toestellen. Meer opslagruimte is natuurlijk beter. Zo zijn er inmiddels talrijke smartphones met 64GB opslagcapaciteit of meer in 2017 gepresenteerd.

Extra features

screen-to-body ratioIn het huidige jaar beschikken de smartphones wederom over nieuwe technieken. Per merk en model verschillen de features waardoor deze als extra’s gezien kunnen worden. Zo heeft het ene toestel een irisscanner, de ander een dual-camera en weer een ander 3D Touch of een zijkant die in te knijpen is. Andere smartphones beschikken over een spraakassistent, microSD ondersteuning, een grotere accu en ga zo maar door. Niet te vergeten, het is een groot pluspunt als een smartphone water- en stofdicht is met een hoge IP certificatie.

Zoals je kunt begrijpen bepalen al deze extra’s voor een deel hoe een smartphone in de markt ligt. De populairste smartphones van 2017 hebben bijvoorbeeld als overeenkomst dat de screen-to-body ratio groter is dan normaal. Meer scherm in een vergelijkbare behuizing is de trend voor de komende jaren. Al deze extra features nemen we mee in onze beoordeling van 2017 zodat jij zonder veel tijd te verspillen de beste keuze kunt maken.