Als u een mobiele telefoon koopt dan kunt u kiezen uit een sim only abonnement, abonnement met gsm of prepaid sim kaart. Wat u ook kiest het moet passen bij uw belgedrag en of u bereid bent om vast te zitten aan een contract. Bij de meeste aanbieders is iedere vorm wel verkrijgbaar.

Sim only abonnement
Met een sim only abonnement ontvangt u geen toestel maar krijgt u alleen de sim kaart. Doordat u geen toestel bij het abonnement hebt krijgt u een korting in de maandelijkse kosten. De gsm wat normaal bij het abonnement hoort zit namelijk in de prijs van het abonnement verwerkt. Neemt u er geen gsm bij dan wordt het abonnement goedkoper. Je hebt dus lang niet zo’n groot budget nodig.

Abonnement met gsm
Bij een abonnement met gsm ontvangt u een sim kaart en een gsm. De prijs van de gsm is laag doordat dit verwerkt is in de maandprijs van het abonnement. U betaalt iedere maand een vast bedrag voor het aantal belminuten, sms’jes en internetgebruik. Komt u over uw bundel heen dan moet u bijbetalen waardoor u meer moet betalen.

Prepaid
Bij een prepaid kaart koopt u vooraf beltegoed waar u mee kunt bellen. Als het beltegoed op is kunt u niet meer bellen. U moet dan een opwaardeerkaart kopen bij een tankstation, winkel of postkantoor. Het voordeel is dat u niet vast zit aan een abonnement en zelf kunt bepalen hoeveel u wilt uitgeven om te bellen. Als u weinig mobiel belt is een prepaid kaart een uitstekende keuze. Houd er wel rekening mee dat de kosten per belminuut veelal hoger liggen dan bij een abonnement.