Wat zijn de aansluitkosten voor een mobiel abonnement? Dit is per provider anders. Als je namelijk een nieuw abonnement af gaat sluiten, word je aangesloten op het netwerk en dan kun je gebruik maken van de diensten van een provider. Als je daar iets voor moet betalen dan zijn dat aansluitkosten. Deze worden dan vaak op je eerste factuur in rekening gebracht. Als je een bestaand contract gaat vernieuwen, dan hoef je geen aansluitkosten voor een mobiel abonnement te betalen. Vaak zijn er ook acties waar je gebruik van kunt maken en dan krijg je of korting of je gaat geen aansluitkosten voor een mobiel abonnement betalen.

Hoogte aansluitkosten voor een mobiel abonnement

De hoogte van de aansluitkosten voor een mobiel abonnement kun je vooraf bij je provider opvragen. Een provider rekent namelijk aansluitkosten als je een nieuw abonnement aan gaat vragen. De kosten zijn dan bedoeld om je simkaart te activeren en om je op het betreffende netwerk te plaatsen. Soms kun je tot wel 100% korting krijgen op de aansluitkosten en als je gaat verlengen betaal je niets. Als je dus je eigen abonnement gaat verlengen en je wil bij dezelfde provider blijven dan betaal je dus geen aansluitkosten.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Naar een nieuwe provider

Zorg dat je van tevoren goed in kaart hebt gebracht wat je wil. Het kan namelijk zijn dat je juist wacht tot je abonnement is afgelopen en dat je naar een andere provider wil. De volgende stap zal zijn dat je daar een nieuw abonnement gaat kiezen en het is goed dat je dan dus ook rekening gaat houden met de aansluitkosten voor een mobiel abonnement. Wat de kosten zijn, hangt af van de provider maar daar kunnen zij je vooraf over informeren. Wellicht zijn er mooie acties waar je gebruik van wil maken, waardoor de kosten lager uitvallen. Het is altijd aan te raden om daar naar te kijken en ook naar te informeren. Niet alle acties staan online dus bellen kan altijd zinvol zijn. Providers willen je namelijk graag als klant en daarom is het alleen maar goed dat je die optie ook open houdt. Dit zijn de aansluitkosten per provider.

Aansluitkosten providers (13-4-17)

 • Robin Mobile: geen
 • Youfone: € 9,95
 • Tele2: 10,-
 • Hollandsnieuwe: € 10,-
 • Ben: € 14,95
 • T-Mobile: € 14,95
 • Simyo: € 14,99
 • Simpel: € 20,-
 • Telfort: € 20,-
 • Vodafone: € 25,-
 • KPN: € 25,-

Verschillende providers

Er bestaan verschillende providers en deze hebben allemaal eigen aansluitkosten voor een mobiel abonnement. Daarom is het goed dat je deze controleert, maar neem daarin ook mee wat de voordelen zijn van de provider. Je hebt bepaalde wensen en die kun je dan ook maar beter meteen uitspreken en als de provider die kan realiseren, dan weet je ook voor welke optie je het beste kunt gaan. Meestal zijn de aansluitkosten voor een mobiel abonnement niet zo hoog en is dat meestal niet de beslissende factor om wel of niet voor een provider te kiezen.