De batterij van de iPhone heeft het door de jaren heen steeds drukker gekregen. Er wordt steeds meer capaciteit gevraagd en men moet de iPhone vaker opladen. Aangezien niemand zomaar even een dag zonder de smartphone kan wordt de batterijduur steeds belangrijker. Vooral nu de iPhone X een groter scherm heeft verbruikt deze meer energie. De nieuwe L-vormige batterij helpt maar nog steeds is de batterijduur nooit lang genoeg. De iPhone is van origine een zuinige smartphone maar als het veelvuldig en intensief gebruikt wordt dan kan de batterij snel leeglopen. Voor je het weet zit je weer een half uur aan de oplader gekluisterd of moet je het toestel een tijdje draadloos laten opladen. Als je moeite hebt om de dag door te komen zonder op te laden lees dan de volgende tips:

Pas de helderheid aan

Het display van een iPhone verbruikt veel energie. Hoe hoger de helderheid, hoe meer er van de batterij gevraagd wordt. Door de helderheid te verlagen verbruikt de iPhone minder energie. Als je vervolgens in zonlicht beter beeld wilt hebben dan is het nog altijd mogelijk om de helderheid tijdelijk te verhogen. De helderheid kan aangepast worden via Instellingen > Beeldscherm en helderheid.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Schakel Wifi en Bluetooth uit

Als je geen gebruik maakt van Wifi en Bluetooth dan kun je de batterij besparen door deze uit te schakelen. Vooral Bluetooth wordt door veel mensen niet vaak gebruikt terwijl het wel altijd aan staat. Dat is niet nodig. Doordat er iedere keer een signaal wordt gezocht wordt er meer van de batterij gevraagd. Schakel het uit via Instellingen > Wifi of Bluetooth.

Zet locatievoorzieningen uit

Veel apps willen tegenwoordig weten waar je bent. Met GPS wordt continu je locatie bijgehouden terwijl dit vaak helemaal niet nodig als je de app niet gebruikt. Dit kan uitgeschakeld worden via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Het is mogelijk om het volledig uit te schakelen of per app. Als je bijvoorbeeld de locatievoorzieningen voor Facebook wilt uitschakelen dan kan dit via deze pagina.

Schakel achtergrond verversen uit

Door deze instelling uit te schakelen wordt een app niet op de achtergrond ververst met nieuwe informatie. Dit bespaart de batterij en voorkomt dat het mobiele netwerk steeds geraadpleegt wordt. Het is verstandig dit uit te schakelen voor de apps die je niet vaak gebruikt. Het kan uitgeschakeld worden via Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond. Het kan globaal uitgeschakeld worden of per app.

Zet meldingen uit

Als je veel gebruikt maakt van meldingen door apps dan kan dit de batterijduur verkorten. Voor de meeste apps is het echter niet nodig om iedere keer meldingen te ontvangen. Probeer de meldingen te limiteren tot alleen de belangrijke apps zoals e-mail, berichten, agenda en veel gebruikte apps. De meldingen kunnen per app uitgeschakeld worden via Instellingen > Berichtgeving.

Controleer op software updates

De updates voor de software bevatten geregeld aanpassingen zodat de batterijduur verlengd wordt. Deze controle is eenvoudig op de Apple smartphone. Het is niet nodig om de USB kabel te gebruiken om te verbinden met iTunes. De controle is ook te doen via Instellingen > Algemeen > Software Update.